Kosgeb, 3. Eşleştirme Merkezini Hollanda'da Açacak


  • Kayıt: 11.04.2014 11:43:00 Güncelleme: 11.04.2014 11:43:00

KOSGEB Pazar Araştırma ve İhracatı Geliştirme Müdürü Şamil Akpınar: “Açılması planlanan merkezle ilgili yerinde inceleme çalışmalarına başladık” “Bu merkez vasıtasıyla Türkiye ve yurt dışındaki yatırımcıları bir araya getirme amacındayız”
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), ABD ve Almanya'dan sonra yurt dışındaki 3. Eşleştirme Merkezini Hollanda'da kuracak.
Bu kapsamda Hollanda'da temaslarda bulunan KOSGEB Pazar Araştırma ve İhracatı Geliştirme Müdürü Şamil Akpınar, açılması planlanan merkezle ilgili yerinde inceleme çalışmalarına başladıklarını bildirdi.
Hollanda'da farklı kurum ve kuruluşları ziyaret eden Akpınar ve beraberindeki heyet, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Hollanda şubesinde düzenlenen toplantıda iş adamlarına çalışmaları hakkında bilgi verdi.
KOSGEB'in şu anda ABD'de ve Almanya'da toplam 3 Eşleştirme Merkezi bulunduğunu kaydeden Akpınar, Hollanda'daki merkezin Lahey'de açılmasının düşünüldüğünü ifade etti.
Lahey merkezli Ak Ajans'la birlikte çalışmaları yürüttüklerini anlatan Akpınar, açacakları bu merkez vasıtasıyla Türkiye ve yurt dışındaki yatırımcıları bir araya getirmeyi ve bu yolla Türkiye'nin ihracatının artırılmasının hedeflendiğini söyledi.
Hollanda'da 20 bine yakın Türk kökenli iş adamı bulunduğunu ve bu ülkeye öncelik vermelerinde bunun da etkili olduğunun altını çizen Akpınar, şöyle konuştu:
"Bu merkezi kurduktan sonra Hollanda ile Türkiye arasındaki iş birliğinin daha nitelikli, daha kaliteli ve direkt sonuca yansıyacak şekilde olmasını amaçlıyoruz ve onu da başaracağız. Türkiye'nin dış ticaret hacminin yüzde 50'den fazlası Ab üyesi ülkelerle yapılıyor. 16 milyon nüfuslu Hollanda'nın yaklaşık yüzde 2,5'u Türk girişimcilerden oluşuyor. Yaklaşık 20 bine yakın Türk girişimcisinin olduğu bir ülke. İlişkilerimizi daha iyi bir boyuta taşımak ve dış ticaret hacmindeki dengesizliği, Hollanda'dan daha çok mal alıyoruz az mal satıyoruz, ülkemiz lehine çevirebilmek için Hollanda bizim için önemli bir ülke. Dolayısıyla Hollanda'ya öncelik tanımış gibiyiz."

 

 

 

Tarık okan - Rotterdam