Otso Avrupa'ya Açıldı


  • Kayıt: 19.05.2014 08:38:00 Güncelleme: 19.05.2014 08:38:00

Ordu Ticaret Ve Sanayi Odası (OTSO), Hollanda ve Fransa'da hizmet standartlarını arttırmak amacıyla her iki ülkedeki ticaret ve sanayi alanında faaliyet gösteren kuruluşlarla kardeş oda protokolları imzaladı.

 

Ordu Ticaret Ve Sanayi Odası, 56 kişilik heyetle gittiği Benelüks İş ve İnceleme Gezisi kapsamında Hollanda, Belçika ve Fransa'da incelemelerde bulundu. OTSO Başkanı Servet Şahin beraberinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Bekir Erbaş, İbrahim Nasuhbeyoglu, Meclis Başkanı Ufuk Ünal, Meclis Üyesi Arslan Yücel'in de katıldığı ziyaretler kapsamında her iki ülkenin iş dünyasını temsil eden kurumlarıyla protokol anlaşmalarında bulundu.

 

NETUBA'DA İLK PROTOKOL

 

İlk olarak Hollanda'ya giden Ordu Ticaret Ve Sanayi Odası, Hollanda-Türkiye Ticaret Birligi (NETUBA) arasında karşılıklı hizmet standartlarının artmasını sağlamak amacıyla 'Kardeş Oda' protokolü imzaladı. İmza töreni Türkiye Cumhuriyeti Rotterdam Başkonsoloslugu Ticaret Ataşeligi'nde gerçekleştirildi. İmza töreninde Rotterdam Ticaret Ataşesi Tuba Sander, NETUBA Başkanı Cor Bekker, Hollanda MÜSİAD Başkanı Ali Bekdur ve HOTİAD üyeleri hazır bulundu.

 

Yapılan protokol kapsamında her iki kuruluş arasında sağlanacak işbirliğinin yanı sıra ortak faaliyetlerde bulunulanacak. Ortak projelerin geliştirlmesi, sanayi ve ticaretin gelişmesinin yanında sosyo-kültürel faaliyetlerde birlikte hareket edilmesinin kararlaştırıldığı protokol imza töreninde konuşan NETUBA Başkanı Cor Bekker, Ordu Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin ve yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Bekker, "Ordu'nun yetiştirdigi iş adamlarının yanı sıra bir çok sektörlerde de güçlü oldugunu görüyorum. Yurtdışına yatırım yapmanız gerektigini tavsiye ediyor, Hollanda'da başarılı olacagınızın garantisini veriyorum" dedi.

 

Ordu Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin ise yaptığı konuşmada, Hollanda-Türkiye Ticaret Birligi (NETUBA) Başkanı Cor Bekker, Rotterdam Ticaret Ataşesi Tuba Sander, Hollanda MÜSİAD Başkanı Ali Bekdur ve HOTİAD üyelerine teşekkür etti.

 

Şahin, şöyle konuştu:

 

Biliyorsunuz ki, Ordu'muz fındık dalında çok ciddi bir rakam ile dünya ekonomisine katkı sağlıyor. Fındığı değerlendirme konusunda ve depolanmasıyla ilgili ortak hareket edeceğimizi umuyorum. Ordu'muzun yurtdışı temasını dahada kolaylaştıracak ve dolayısıyla iş adamlarımızın rahatlıkla hareket etmesini sağlayacak olan denize dolgu yapılarak inşa edilen dünyanın üçüncü Türkiye'nin ilk deniz üstü havalimanı olma özelliğini taşıyan bu şehir aynı zamanda 111 kilometre uzunluğundaki bir sahile sahip. Dolayısıyla biz ticaretin gelişmesinin yanısıra kültürel faaliyetlerde de birlikte hareket etmek istiyoruz. Turizmin yanısıra yine Ordu'nun bal ve çikolata sektöründe de gelişmiş olduğunu belirtir, bu ürünlerimizin ulusal ve uluslararası ziyaretlerde tanıtılmasını ve geliştirilmesini dileriz"

 

Fransa'DA 3. PROTOKOL

 

Hollanda'nın ardından Belçika'da liman bölgelerinde temaslarda bulunan OTSO heyeti, daha sonra Paris'e geçerek, Paris Mercure Otelinde Türk-Fransız Ticaret Odası Başkanı Selçuk Önder ile yine bir anlaşma saglayarak Gürcistan ve Hollanda'dan sonra üçüncü kardeş protokolünü imzalamış oldu. Ordu'nun Türkiye'nin fındık vebal üretiminde 1., kivi üretiminde ise 2. olduğunu belirten OTSO Başkanı Servet Şahin, Fransız işadamlarını Ordu'ya yatırım yapmak üzere davet ettiklerini kaydetti.

 

Türkiye Fransa Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Cem Topbaş ve TÜSIAD Fransa temsilcisi Dr. Serap Atan'ın da katıldığı imza töreninde Ordu'yu simgeleyen hediyeler takdim edildi.