Ev sahipleri evlerinin bakımını erteliyorlar


  • Kayıt: 21.05.2014 23:08:00 Güncelleme: 21.05.2014 23:08:00

İhaleyle satılan evlerin getirisi değer tespit eksperinin biçtiği değer ortalama getiri beklentisinden bir çeyrek daha fazla. Öte yandan, ev sahiplerinin gerekli olan bakımları sık sık ertelemeleri de evlerin değerini düşürüyor.

 

Volkskrant gazetesine konuşan ihaleyle satılan evlere kılavuzluk eden Rotterdamlı noter Vic van Heeswijk, evlerin getirisinin serbest piyasadaki satış fiyatlarının çok üstünde olduğunu söyledi.

 

İhaleyle satılan evlerin haciz değerinden binlerce euro daha fazla getirisi olduğu belirtilen açıklamada, her yıl yaklaşık 2000 evin ihale yoluyla satıldığı bildirildi.

 

Evler daha çok olarak bankalar tarafından açık artırma usulüyle satışa çıkarılıyor.

 

Ev sahiplerinin gerekli olan bakımları sık sık ertelemeleri nedeniyle evlerin değeri düşüyor.

 

Hollanda Konut Sahipleri Vakfı’na göre, ev sahiplerinin evlerine gerekli bakımı yaptırabilmeleri için kendi güçleri yetmiyor ve bir bankadan finansman bulmaları kolay olmuyor.

 

Araştırma şirketi GfK’nin yayımladığı daha önceki raporda da, ev sahiplerinin yüzde otuzunun evlerinin tamiratı için gerekli parasının bulunmadığı tespit edilmişti.

 

Evlerinin tamiratı için Ulusal İpotek Garantisi Fonu’na yapılan başvuruların sayısının bir önceki yıl 4900 iken, bu yıl 2600’e düştüğü kaydedildi.