WhatsApp'tan Tepki Çeken Karar...


  • Kayıt: 23.05.2019 20:37:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:07:54

WhatsApp'tan Tepki Çeken Karar...

 

WhatsApp kullanıcılarını üzen son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada 2020 yılından itibaren artık WhatsApp 'ta reklam döneminin başlayacağına yer verildi.

 

Milyonlarca insan tarafından kullanılan mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp, uzun süredir üzerinde çalıştığı reklamları 2020 yılındna itibaren uygulama içinde kullanIcIlara gösterecek. 


Aylardır gündeminde olan, kullanıcıların istemediği reklam kararı için WhatsApp 'ta imzalar atıldı. Dünya  genelinde 1 buçuk milyardan fazla kullanıcısı ile en çok kullanılan telefon uygulamalarından olan WhatsApp,  bundan sonra uygulama içinde reklam göstermeye başlayacak. 

 

Uygulamanın kurucuları Jan Koum ve Brian Acton,  uygulama içi reklam gösterimi ile ilgili bir açıklama yaptı. Konuyla ilgili sık sık Facebook yönetimiyle karşı karşıya gelmesine rağmen alınan bu karar kullanıcıları üzdü. 


ABD merkezli şirket, Hollanda 'da düzenlediği yıllık Facebook Pazarlama Zirvesi 'nde reklamların, Status (Durum) özelliğinin bir parçası olarak platforma ekleneceğini dünya kamuoyuna  duyurdu.

 

2020 YILINDAN İTİBAREN


Hollanda 'da yapılan açıklamada , söz konusu uygulamanın 2020 yılından itibaren başlayacağına yer verildi. Şirket, reklamların WhatsApp 'ta nasıl görüneceğini anlatan birkaç açıklamada bulundu. Açıklamalara göre durum reklamları, standart bir WhatsApp hikayesinde olduğu gibi tüm ekranı kaplayacak gibi görünüyor.

 

Daha fazla bilgi için ekran kaydırma: Ancak ekranın en üstünde, yani kullanıcı isminin yazdığı yerde şirketin adı gösterilecek. Ayrıca ekranı yukarı kaydırarak, reklamı yapılan ürün veya hizmet hakkında daha fazla bilgi alınabilecek.