Hollanda hükümeti kripto para regülasyonu için önemli bir adım attı


  • Kayıt: 02.07.2019 18:50:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:08:06

Hollanda hükümeti kripto para regülasyonu için önemli bir adım attı

 

G20 toplantısındaki kripto para vurgusunun ardından Hollanda hükümeti kripto para regülasyonu adımı atıyor. Hollanda hükümeti kara para aklama ve illegal finansal işlemlerle mücadele için kripto para piyasalarını düzenliyor.


G20 Toplantısının deklarasyonunda kripto para ve regülasyon vurgusu dikkat çekti (Lütfen Bkz: G20 Toplantısının deklarasyonunda kripto paralar vurgusu). G20 deklarasyonu yayınlanırken Hollanda’da kripto para piyasalarının ilgilendire bir regülasyon haberi geldi.


Hollandalı yetkililer kripto para piyasalarını regüle ederek ülke içindeki kara para aklama faaliyetlerinin önüne geçmek istiyor. Pazartesi günü Hollanda Finans ve Adalet Bakanlıkları, parlamentoya gönderdiği notta kripto paralarla ilişkili risklere limit koymayı istediklerini belirttiler.


Yetkililer kara para aklama ile mücadele için kripto para cüzdanları, tedarikçileri ve borsaları ile başlamayı planlıyor. Ayrıca ICO (ilk kripto para arzı) piyasaları da plan çerçevesinde düzenlenmesi amaçlanmaktadır.


Diğer önemli bir adım ise 3000 euro üzerindeki nakit işlemlerin yasaklanacak olmasıdır. Ayrıca 500 euro’luk banknotlar piyasadan çekiliyor.


Ek olarak para transferlerinde göndericinin kimlik bilgisi, hesap numarası, ikametgah adresi aynı şekilde alıcının kimlik bilgileri ve hesap numarası kayıt altına alınacak.