Almanya'nın Brexit kaybı 3,5 milyar euroya ulaştı


  • Kayıt: 07.10.2019 18:37:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:08:21

Almanya'nın Brexit kaybı 3,5 milyar euroya ulaştı


Almanya Dış Ticaret Birliği (BGA) Başkanı Holger Bingmann, İngiltere'yle ihracat yapan Alman şirketlerinin 2019 yılında 3,5 milyar euro kayıp yaşadığını duyurdu.


İngiltere'nin Avrupa Birliğinden çıkışı (Brexit) sürecinde en büyük zararı gören ülkelerden biri Almanya oldu. Almanya Dış Ticaret Birliği (BGA) Başkanı Holger Bingmann yaptığı açıklamada, İngiltere'yle ihracat yapan Alman şirketlerinin 2019 yılında ilk belirlemelere göre 3,5 milyar euro gerileme yaşadığını söyledi. 2016 yılında Almanya'nın ihracat yaptığı ülkeler sıralamasında İngiltere'nin 5. sırada bulunduğunu belirten Bingmann, İngiltere'nin şu anda 13. sıraya gerilediğini açıkladı.


Öte yandan Avrupa İş Dünyası Konfederasyonu (BusinessEurope) Genel Direktörü Markus J. Beyrer, anlaşmasız Brexit'in bir felaket anlamına geleceğini ve kesinlikle ihtimal dışı bırakılmasını istediğini belirtti. Katı bir Brexit sürecinin her iki tarafa büyük zarar vereceğini ve çok pahalıya mal olacağını vurgulayan Beyrer, özellikle farklı ürünlerin teminin güçleşeceğini ve fiyat artışlarının kaçınılmaz olacağını, ayrıca seyahatlerin de zorlaşacağını dile getirdi. Beyrer her iki tarafa da yapıcı bir çözüm bulmaları için çağrıda bulundu.