Şifa, Avrupa'nın En İyisi ile Anlaştı


  • Kayıt: 08.07.2014 16:38:00 Güncelleme: 08.07.2014 16:38:00

Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Hollanda'daki Amsterdam Diş Hekimliği Akademik Merkezi ile bir anlaşma imzaladı.

 

Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Avrupa'nın en iyi fakültelerinden birisi olan Hollanda'daki Amsterdam Diş Hekimliği Akademik Merkezi (ACTA) ile bir anlaşma imzaladı. Bir çok alanda işbirliğini içeren anlaşma doğrultusunda iki fakülte, ortak eğitim müfredatı da uygulayacak.

 

ÖSYM yerleştirme puanına göre Türkiye ikincisi olan Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, diş hekimliği eğitiminde Avrupa'nın en iyisi olarak gösterilen Amsterdam Diş Hekimliği Akademik Merkezi (ACTA) ile bir çok konuda işbirliğini içeren bir anlaşma imzaladı.

 

Amsterdam'da düzenlenen törende anlaşmaya; ACTA Dekanı Prof. Dr. Feilzer ile Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Hüseyin Yılmaz imza attı. İmza töreninde Protetik Diş Tedavisi Öğretim Üyelerinden Yard. Doç. Dr. M. Selim Bilgin ve Yard. Doç. Dr. Ali Erdem'de hazır bulundu.

 

Prof.Dr.H.Hüseyin Yılmaz imzalanan anlaşmayla ilgili açıklamasında; "ACTA; Amsterdam Üniversitesi ve Wrije Üniversitesi'nin ortak oluşturduğu bir diş hekimliği fakültesi; 900 öğrencisi olan, çok modern bir hizmet binasına sahip, araştırma ve innovatif gelişmelerde son derece başarılı ve Hollanda'nın hatta Avrupa'nın da en iyi fakültelerinden biridir. Böyle bir fakülteyle anlaşma yapmaktan dolayı son derece mutluyuz" dedi.

 

Prof.Dr.H.Hüseyin Yılmaz, imzalanan anlaşmanın; ortak müfredat programı hazırlanması ve akreditasyon çalışması, ortak bilimsel projeler, araştırma için öğrenci ve öğretim üyesi değişimi, Erasmus + ve Horizon 2020 projeleri çalışılması yer aldığını ifade etti. Yılmaz, "Bu proje ile ortak müfredat çalışması yapılıp akreditasyon aldığımızda bu Türkiye'de bir ilk olacaktır" dedi.

 

SON SINIFLAR Avrupa'DA KLİNİK YAPACAK

 

Prof.Dr.H.Hüseyin Yılmaz, Hollanda'da Radboud Üniversitesi'yle de çok güzel bir görüşme yaptıklarını söyledi. "Bu üniversite ile de Erasmus ve ortak bilimsel projeler üzerine görüşmeler yaptık. Hiçbir Avrupa ülkesinin öğrenci değişimlerinde izin vermediği hasta tedavi edebilme iznini son sınıf öğrencilerimize verebileceklerini ifade ettiler ki; bu müthiş bir gelişmedir. Bu yönüyle baktığımızda Şifa öğrencileri ve Şifa öğrencisi olmaya aday öğrenciler için bu bulunmaz bir fırsattır. Her geçen gün gelişen Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültemiz, bir yandan modern binasında kaliteli hasta hizmeti sunarken bir yandan da eğitim ile ilgili çalışmalarıyla da Türkiye'nin en iyisi olmaya adaydır. ÖSYM yerleştirme puanlarına göre geçen yıl zaten Türkiye ikincisi olan Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, bu yıl gelişmelerle birlikte inşallah birinci olacaktır" diye konuştu