Hollanda'da çok sayıda 'corona-ww' başvurusu yapıyor


  • Kayıt: 18.03.2020 12:13:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:08:48

Hollanda'da çok sayıda 'corona-ww' başvurusu yapıyor


Hollanda'da yaklaşık 50.000 şirket, Sosyal İşler ve İstihdam Bakanlığı'ndan çalışma sürelerini kısıtlamak için başvuruda bulundu. Sosyal Güvenlik Kurumu UVW, werktijdkorting adı altında şirkete yardımda bulunuyor.

 

Hollanda'da yaklaşık 50.000 şirket, Sosyal İşler ve İstihdam Bakanlığı'ndan çalışma sürelerini kısıtlamak için başvuruda bulundu. Şirketler, yeni korona virüsünün sonuçları nedeniyle önümüzdeki iki hafta içinde çok daha az çalışmayı veya hiç çalışmamayı düşünüyor.
Liste gittikçe büyüyor. Bu hafta sonundan önce sayı 5000 şirketteydi, Mart başında bu programı kullanmak isteyen sadece birkaç yüz şirket vardı. Şimdi ise 50 bin şirkete yaklaştığı belirtildi.

 

Pazar gününden itibaren kafe, restoran, spor klüpleri, saunalar, kahvehaneler, tiyatro ve eğlence merkezleri 3 haftalığına kapatıldı. Hollanda'daki kamu yaşamının büyük bir kısmı kapatıldı. 
İşverenlerin maliyetleri azaltması için tanınan hak ile bir nebze olsun rahatlama sağlanması bekleniyor. 
Ancak başvuruların bu denli olması, bu kezde bakanlıkta yoğunluğa neden oldu. Başvuruların hızlı sonuçlandırılması için yoğun mesai harcandığı duyuruldu.

 

Eğer işverenseniz, sizde UWV nin sunduğu bu indirim ve yardımdan faydalanabilirsiniz.