Hollandalı bankalar kara parayla mücadele için güçlerini birleştiriyor


  • Kayıt: 10.07.2020 12:28:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:09:16

 

Hollanda’nın önde gelen 5 bankası, kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadeleye yönelik bir işlem takip aracı oluşturmak için güçlerini birleştirdi.



ABN Amro, ING, Rabobank, Triodos Bank ve Volksbank’tan oluşan koalisyon, bankaların kendi çabalarıyla tanımlayamadığı ödeme trafiğindeki olağandışı hareketleri tanımlamak için İşlem İzleme Hollanda (TMNL) adlı aracı kullanacak. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Hollanda Bankacılık Birliği Başkanı Chris Buijink “Bu tür suçlarla etkin mücadele yakın işbirlikleri ile mümkün olmaktadır. Bu işbirliğinin tespitten kovuşturmaya kadar çok sayıda olumlu sonucu olacaktır. TMNL, dünyada bir ilk olan oldukça önemli ve kolektif bir adımdır.” ifadelerini kullanıyor.



Yapılan araştırmalar, her yıl Hollanda'da uyuşturucu kaçakçılığı, insan kaçakçılığı, çocuk pornografisi ve gasp gibi faaliyetlerden 16 milyar € tutarında yasadışı paranın aklandığını gösteriyor. Hollandalı beş bankanın işlem takip aracı, gelecek süreçte diğer bankaların da projeye dahil olma ihtimali göz önünde bulundurularak aşamalar halinde inşa edilecek ve düzenli olarak geliştirilecek.