Hollanda Merkez Bankası (DNB) Ilk Kez Kripto Para Borsası Onayladı


  • Kayıt: 12.10.2020 22:48:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:09:37

Hollanda Merkez Bankası (DNB) Ilk Kez Kripto Para Borsası Onayladı


Hollanda Merkez Bankası (De Nederlandsche Bank), ülkede faaliyet gösteren bir kripto para birimi hizmetine ilk kez onay verdi.


Çarşamba günü bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya göre AMDAX (Amsterdam Dijital Varlık Borsası)DNB’e (De Nederlandsche Bank/Hollanda Merkez Bankası) kayıt olmaya devam edebilecek ve kripto işlemleri gerçekleştirebilecek.


AMDAX

 

Ayrıca firma, AB’nin yeni uygulanan AMLD5 yönergeleri çerçevesinde dijital varlıklarını saklama yetkisine sahip olabilecek.

 

AMLD5 nedir?

 

AMLD5, güncellenmiş kara para aklamayı önleme yasaları. Hollanda’daki Fintech firmaları AMLD5 yasaları dahil olmak üzere son yıllarda önemli derecede sıkılaşan Avrupa Birliği düzenlemelerine uymak zorunda.

 

AMDAX, özel yatırımcıları 2,5 bitcoin’den başlayan portföyler ile destekleyeceğini açıkladı.


AMDAX kurucu ortağı ve yöneticisi olan Valentino Cremona Hollanda Merkez Bankası’nın düzenlemeleri adil şekilde uyguladığını söyledi. Buna ek olarak Cremona, piyasanın açık bir yasal çerçeveye ihtiyacı olduğunu çünkü Bitcoin’in genellikle suçla ilişkilendirildiğini dile getirdi. Geleneksel finansal kesinliklerin baskı altında olduğu bu dönemde müşterilere güvenilir bir alternatif sunabileceklerini söyleyen Cremona, Hollanda Merkez Bankası’na kaydın bir sonucu olarak kripto alanının özel yatırımcılar ve finans kurumları için de erişilebilir olacağını da sözlerine ekledi.