Biz Birbirimizi Neden Sevmiyoruz?


  • Kayıt: 21.10.2020 23:19:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:09:40

Biz Birbirimizi Neden Sevmiyoruz?

 

İyi bir insan olmak için, kendimizi, ailemizi, komşumuzu, ülkemizi ve bu evrenselde birlikte yaşadığımız insanları sevmediğimiz sürece güzel bir insan ve güzel bir Müslüman olma yolunda yaya kalırız.


Sevmeyen bir toplum yaratmışız

 

Birbirimizi sevmemiz gerektiğini kim anlatmalı?

Tabiki toplumun için okulda ögretmen, Camide imam, siyasi partilerde parti liderleri, birbirimizi sevmemiz gerektiğini bu günlerde, saygının, sevginin, dayanışmanın çok çok önemli olduğunu söylemeli.


Sözde ilim ve irfan sahibi, sözde kutsal ilim ve bilim sahibi ama, bir bakıyorsun her sözü Cehenneme gidecek yolun kilometre taşlarından.

 

Okulda ders olmalı

 

Okullarımızda, nasıl birbirimizi sevebiliriz ? Birlikte sevgi ve saygı dolu bir toplum, bir ülke olma, sevginin birlik ve dirliğin beton harcı olduğunu güzelce işlenmeli. Okullarda sevgi, dostluk ve mutluluk bir ders olarak okutulmalı.


Mutsuz insanların huzursuzluğu, sevgisizliği ve mutsuzluğu aslında Sosyal medya ile başkalarını zehirlemekten ve başkalarına ötekileştirmekten başka bir şey yapmıyorlar. 

 

Bu insanlar aslında üretmiyorlar. Onun için aklın, bilimin ve üreten insanlar yanında bir Buz dağı gibi eriyip gideceklerdir

 

Sevmeyecektim sizi ama…


Aslında sezi sevmemek, olduğunuz sevgisiz doğallığınızla sizleri sevmemek, sizin Değirmenine su taşır. Onun için kayıtsız şartsız bütün insanı, sizide sevebilmek ve sevebilmeyi deneyebilmek ne güzeldir.

 

Umut yüzde 001‘de olsa kayıtsız ve şartsız, sizlerin hak ettiği kadar severek iyi geceler dilerim.


Mustafa NEJAT