Turgut Torunoğulları'na Kosova'dan anlamlı ödül


  • Kayıt: 27.08.2014 21:13:00 Güncelleme: 27.08.2014 21:13:00

Edelstaal Şirketler Grubu Başkanı ve DEİK Avrupa Bölge Komitesi Başkanı Turgut Torunoğulları, Kosova Cumhuriyetinin Mamuşa Belediyesi tarafından Türk Dünyası Hizmet Ödülüne layık görüldü. Kosova'nın 6 bin nüfuslu tek Türk belediyesi olan Mamuşa Belediyesi'nin düzenlediği ödül töreninde, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu, DEİK Avvupa Bölge Komitesi Başkanı Turgut Torunoğulları, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ATİB Kurucu Başkanı Musa Serdar Çelebi, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Zorlu Topaloğlu ve İpekyolu Medya Grubu Başkanı Seyfullah Türksoy'a Türk Dünyası Hizmet Ödülü takdim edildi. Binlerce Mamuşalı'nın katıldığı ödül töreninin en büyük sürprizi ise yeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tören alanına telefonla bağlanması oldu. Konuşmasında Mamuşa halkını selamlayan Erdoğan, tören alanındaki binlerce Mamuşalı ve konuklar tarafından coşkuyla alkışlandı.

 

Recep Tayyip Erdoğan, bütün Mamuşalılar'ı içtenlikle selamladığını, geleceğin aydınlık olmasını dilediğini belirterek, şöyle dedi:

 

"Mamuşa'nın Kosova'nın çocuklarından yaşlılarına, kadınından erkeğin aynı şekilde Türkiye'den kendilerini selamlıyorum. Şu andaki birliğinizin beraberliğinizin, kardeşliğinizin daim olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Malum bir seçim geçirdik ve bu seçimlerde milletimizin desteğiyle ilk defa halkımızın seçimiyle cumhurbaşkanı oldum. Halkımızın bu teveccühünü gerek Balkanlar'da, Avrupa'da, Dünyada en güzel şekilde inşallah temsil etmenin gayreti içerisinde olacağım. Bugüne kadar nasıl Kosova'da, Mamuşa'da nasıl sizlerle beraber olduysak bundan sonra da inşallah sizlerle bir arada olacağım. Hiç endişeniz olmasın. Birliğiniz daim olsun, geleceğiniz aydınlık olsun, kardeşliğiniz baki olsun. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum, kalın sağlıcakla diyorum''

 

 

 

Ünlü sunucu Uğur Arslan'ın şiirleriyle, Türk Halk Müziği sanatçısı Esat Kabaklı'nın türküleriyle renklenen gecede konuşan Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Balkanlarda Türkçenin nöbetini tutan Mamuşa halkı olarak anavatan Türkiye'nin desteğini her zaman yakından hissettiklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin yanısıra düya Türklerinin de yegane umudu ve hamisi olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanlığına seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın ve yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun her zaman Kosova'nın ve Balkanlardaki Türk ve Müslümanların yanında olduğunu, kendileriyle

 

gurur duyduklarını vurgulayan Arif Bütüç, ''Mamuşa Belediyesi ve Balkanlardaki evladı-ı fatihan olarak Türkiye ile Kosova arasında sağlam köprüler kurmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin bütün kurumlarını yanımızda görmek bizler için büyük bir sevinç ve umut kaynağıdır. Allah bütün kurumlarımızdan razı olsun. Türkiye Cumhuriyetiyle ve ayyıldızlı bayrağımızla ne kadar övünsek azdır'' şeklinde konuştu.

 

 

 

Türk Dünyası Hizmet Ödülünü Makedonya Devlet Bakanı Nezdet Mustafa'nın elinden alan DEİK Avrupa Bölge Komitesi Başkanı ve Edelstaal Şirketler Grubu Başkanı Turgut Torunoğulları, 600 yıldan beri Balkanlarda Türk kültürünü ve Türkçeyi yaşatan Mamuşa halkının birlik ve beraberliğinden çok etkilendiğini belirterek, Mamuşalı kardeşlerimizin Türk dilini ve kültürünü, geleneklerini yaşatma azminin Avrupa'da yaşayan Türklere de örnek olması gerektiğini vurguladı.

 

Törene Türkiye'den çok sayıda belediye başkanı, STK temcilcileri ve bazı bürokratlar katıldı. Misafirler Kosova'daki ecdat yadigarı eserlerin yanısıra Kosova'daki Türk Tugayını da ziyaret etme imkanı buldular.