Amsterdam Belediyesi jeotermal arama izni başvurusu yapıyor

Hollanda’da Amsterdam şehrinin belediyesi, endüstri ortakları Eneco ve Vattenfall ile birlikte bölgenin jeotermal potansiyelini keşfetmek için bir izin başvurusunda bulundu...


  • Kayıt: 22.02.2021 23:45:52 Güncelleme: 22.02.2021 23:58:05

Hollanda’da Amsterdam şehrinin belediyesi, endüstri ortakları Eneco ve Vattenfall ile birlikte bölgenin jeotermal potansiyelini keşfetmek için bir izin başvurusunda bulundu.

Hollanda’da Amsterdam belediyesi, Noord-Holland eyaleti ve enerji şirketleri Eneco ve Vattenfall ile bearber jeotermal enerji aramak istiyor. Yerel olarak bildirildiği üzere taraflar, Hollanda’daki Ekonomik İşler ve İklim Bakanlığı’na arama izni başvurusunda bulundu.

Amsterdam uzun vadede doğal gazsız yaşama ve çalışmaya yönelmek istiyor ve bu nedenle alternatif ısıtma tesislerine ihtiyaç duyuyor. Belediye raporlarına göre Amsterdam’ın ve bölgenin bir kısmı için bir ısıtma şebekesi “en bariz alternatif”.

Taraflar, Amsterdam bölgesinde jeotermal kaynakların nerede bulunabileceğinin henüz net olmadığını belirtiyor. Araştırma bunun haritasını çıkarmayı hedefliyor. Sonuçların 2022’de netleşmesi bekleniyor. İlk deneme sondajı bir yıl sonra yapılabilir.

Yeraltının uygun olduğu ortaya çıkarsa, belediye üç yıl içinde Ekonomik İşler ve İklim Politikası Bakanlığından başlangıç izni başvurusunda bulunmayı umuyor.

Eylül ayında Energie Beheer Nederland (EBN) tarafından yaptırılan araştırmaya göre, gelecekte Hollanda evlerinin dörtte birinden fazlası yerden ısı ile ısıtılabilir.

Kasım ayında, Het Parool’daki EBN, Amsterdam çevresindeki jeotermal enerji şansı konusunda ihtiyatlı bir iyimserdi. Ülkenin kuzeyi ve Güney Hollanda hakkında yeraltı hakkında birçok bilgi var. EBN’de araştırmadan sorumlu olan Gitta Zaalberg, bunun nedenini, petrol ve gazın orada çıkarılması olarak açıklıyor. Ama Amsterdam bölgesi hakkında çok az şey biliniyor.

jeotermalhaberler/ Cannur Bozkurt