Hollanda’da Yüzde Yüz (100 %) İş Garantili Meslek Eğitimi!

Hollanda Uzun Süreli Kullanımlı Enerji Derneği’nin yaptırmış bulunduğu bir araştırmaya göre; Hollanda’da gelecek yıllarda 23 bin ile 28 bin arasında kalifiyeli Elektrik teknisyenine ihtiyaç var...


  • Kayıt: 28.02.2021 16:03:28 Güncelleme: 28.02.2021 18:36:31

Hollanda Uzun Süreli Kullanımlı Enerji Derneği’nin yaptırmış bulunduğu bir araştırmaya göre; Hollanda’da gelecek yıllarda 23 bin ile 28 bin arasında kalifiyeli Elektrik teknisyenine ihtiyaç var. Gençlerin Orta Dereceli Teknik Öğretim Okullarına (ROC/MBO–Techniek) yeterli ilgi göstermedikleri ve Teknik Meslekler Yüksekokullarında (HBO – Techniek) eğitim gören öğrenci sayısının düştüğü dikkatini çekmiş bulunmaktadır.

Yeterli kalifiyeli eleman olmadığı için, Hollanda’nında taraf olduğu Paris İklim Sözleşmesi çerçevesinde anlaşma hedeflerine de ulaşılamayacağı da belirtilmiştir.

Uzun Süreli Kullanımlı Enerji Derneği NVDE bu konuda ekstra çalışmaların yapılması gerektiğini, Orta Dereceli Teknik Öğretim Okullarının (ROC / MBO Techniek) Eğitim katılım harçlarının (Het collegegeld voor MBO) kaldırılmasını ve eğitime katılacak olan bayanlara ekstra teşvik finans desteğinin sağlanmasını istemiş bulunmaktadır.

Ayrıca Korona pandemisinden dolayı işlerini kaybedenlerin, yeniden Elektrik tekniğinde bir eğitim görmelerinin, kurulacak bir yeni bir Eğitim fonu ile ( Omscholingsfonds ) desteklenmesini istemiş bulunmaktadır.

Lahey / Nejat SUCU