Hollanda‘ya Nitelikli Yeni İş Göçü mü Başlıyor?

Hollanda Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı Wouter Koolmees’in Hollanda Temsilciler Meclisine gönderdiği mektupta şu açıklama da bulunuyor...


  • Kayıt: 03.06.2021 10:47:38 Güncelleme: 03.06.2021 10:47:38

Hollanda Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı Wouter Koolmees’in Hollanda Temsilciler Meclisine gönderdiği mektupta şu açıklama da bulunuyor; 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan uygulama ile, 4 yıllık deneme (pilot ) niteliğindeki uygulama yeni çalışma ve yeni ticari ve üretime katılan nitelikli bilim, buluş ve yeni teknoloji üreten firmalar (asgari bir ücretli Dünya yeteneklerini Hollanda’ya getirerek, gelen iş gücü hizmet verilen yeni teknoloji, bilim ve buluş firmasında çalışarak, gelecekte kendilerine verilecek, kar payı ve hisse senetleri ile o kişinin çalıştığı firmada sorumluluk almasını ve firmanın gelecekte başarılı olması hedeflenmektedir.

Hollanda’ya yerleşecek olanlar; Hollanda Göçmenlik ve Vatandaşlık Daire’si IND tarafından çalışma ve ikamet izni verilecektir.

2004 yılından bu güne var olan Bilim göçmenleri uygulaması için, çalışanların giderleri, yeni başlayan şirket ve firmalar için ödenmesi zor gelmektedir.

Yeni başlayan Startups’lerin ilk yıllarda kazançları yeterli derecede olmayabiliyor.

Lahey / Nejat Sucu