Hollanda Polisi Kripto Para Dolandırıcılarını Yakaladı

Hollanda’nın sanayi kenti olan Deventer bugünlerde kripto para dolandırıcılığıyla anılıyor. Bir grup dolandırıcı insanların kendi ürettikleri tokenlar ile dolandırdı ve gelen şikayetler üzerinde Hollanda polisi harekete geçti. İşte detaylar...


  • Kayıt: 05.06.2021 10:51:33 Güncelleme: 05.06.2021 11:15:05

Hollanda’nın sanayi kenti olan Deventer bugünlerde kripto para dolandırıcılığıyla anılıyor. Bir grup dolandırıcı insanların kendi ürettikleri tokenlar ile dolandırdı ve gelen şikayetler üzerinde Hollanda polisi harekete geçti. İşte detaylar.

Sahte Kripto Para Dolandırıcılığı

Deventer şehrinde değersiz kripto varlıklar üreterek insanları dolandıran bir çete yakalandı. Kendi ürettikleri tokenları geleceği parlak yatırımlar gibi sunan dolandırıcılar çok sayıda insanın bu varlıkları satın alarak zarar etmesine sebep oldu. Hollanda polisi şüphelileri “zimmete para geçirme” suçundan mahkemeye sevk etti.

Yapılan baskında çok sayıda kripto para madencilik cihazı, kripto paralar ve bilgisayarlar ele geçirildi. Üstelik madencilik cihazlarını kullanarak “kaçak elektrik” ile kripto para ürettiği tespit edilen dolandırıcılar bu konudan da ceza alacak. Çetenin başında 39 yaşında biri bulunuyordu. Bu şahıs basit tokenlar üreterek Twitter üzerinden pazarlıyor verdiği reklamlar sayesinde insanların bu varlıklara yatırım yapmasını sağlıyordu. Yatırım yapan kullanıcılar ise kısa süre sonra sıfırlanan fiyatlarla karşılaşıyordu.

Dolandırıcılara Dikkat!

Token arzını direkt olarak kendi üzerinden belirli borsalara yapan dolandırıcı, yeterli hacim oluştuğunda elindeki tüm tokenları satarak tüm alım işlemlerini kapatıyordu. Kısa süre sonra da hacimsizlik sebebiyle borsalardan liste dışında atılan kripto varlıklar insanların mağduriyetine sebebiyet veriyordu.

Türkiye için de benzer durumları yakında görmemiz mümkün, bu yüzden yatırım yapmadan önce ilgili kripto paranın mahiyetini, projesini ve geliştirici ekibini detaylı şekilde araştırmanız avantajınıza olacaktır.