Hollanda Merkez Bankası: Binance ülkede yasadışı faaliyet gösteriyor

Dev kripto para borsası Binance’e tüm çabalarına rağmen yeni darbeler gelmeye devam ediyor...


  • Kayıt: 21.08.2021 20:35:37 Güncelleme: 21.08.2021 20:35:37

Dev kripto para borsası Binance’e tüm çabalarına rağmen yeni darbeler gelmeye devam ediyor. Şimdi de Hollanda Merkez Bankası, kripto para borsasının ülkede yasadışı faaliyet gösterdiğini açıkladı.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’e son zamanlarda dünya çapında farklı bölgelerden düzenlemeler geliyordu. 18 Ağustos Çarşamba günü Hollanda Merkez Bankası De Nederlandsche Bank’ın (DNB) yaptığı bir açıklamada da dev borsanın ülkede yasadışı faaliyet gösterdiği belirtildi.

Yapılan açıklamalarda, Binance’in gerekli yasal kayıtlara sahip olmadığı, bunun da borsanın ülke içindeki hizmetlerinin yasa dışı olduğu anlamına geldiği ifade edildi.

Açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı: “Binance, Kara Para Aklama ve Terörle Mücadele Finansmanı Yasası’na uygun hizmetler vermiyor. Bu da borsanın yasa dışı olarak kripto para ticareti hizmetleri sunduğu anlamına geliyor.”

Ayrıca DNB sözcüsü, merkez bankasının Binance’e karşı harekete geçebileceğini ancak şu an için bu durumla ilgili bir detay bulunmadığını belirtti.

Bu açıklamalara karşılık olarak da Binance’in DNB’den lisans almayı hedeflediği iddia ediliyor.

Dev borsa, geçtiğimiz haftalarda Birleşik Krallık, İtalya, Japonya, Kanada, Polonya ve Malta gibi ülkelerden düzenlemelerle karşı karşıya kalmıştı.

Donanimhaber