Maliye Bakanı: Hollanda'da 3.000 Avro'dan fazla nakit ödeme yapmak yasaklanmalıdır

Hollanda'da 3.000 Euro'dan fazla nakit ödeme yapmak yasaklanmalıdır. Giden Maliye Bakanı Wopke Hoekstra'nın meclise yazdığı bir mektupta böyle yazıyor...


  • Kayıt: 20.09.2021 16:23:40 Güncelleme: 20.09.2021 16:23:40

Hollanda'da 3.000 Euro'dan fazla nakit ödeme yapmak yasaklanmalıdır. Giden Maliye Bakanı Wopke Hoekstra'nın meclise yazdığı bir mektupta böyle yazıyor . Ayrıca 500 euroluk banknotun da ortadan kalkmasını istiyor.

Bu işlemlerin izlenmesi zor olduğu için nakit ödemeler suçlular arasında daha popüler. Suçlular genellikle 500 euro banknot kullanıyorlar. Aynı zamanda, binlerce avroluk nakit ödeme yapan veya 500 avroluk banknot kullanan düzenli tüketici yok denecek kadar az.

Hoekstra, bu nedenle 3.000 Avronun üzerindeki ödemelerin yasaklanmasının, suçluların işini zorlaştırmanın iyi bir yolu olacağına inanıyor. Şu anda böyle bir yasak hazırladığını da yazıyor.

Ayrıca Avrupa Birliği'nin böyle bir yasağı getirdiğini görmek istiyor. 

Bakana göre, AB genelinde maksimum 3.000 avro çok fazla tepki çekebilir ancak 5.000 Avroluk bir sınır uygulanabilir.

Bakan, Fransa, İtalya, İspanya ve Belçika ile birlikte AB'den bu tedbiri uygulamasını istedi. Ayrıca, Üye Devletlere kendi ülkelerinde daha düşük bir maksimum tutarı seçme özgürlüğü verilmelidir.

Hoekstra'ya göre, tüm AB Üye Devletlerinin bu konuda işbirliği yapması önemlidir, çünkü aksi takdirde suçlular diğer ülkelere kaçacaktır. Ayrıca Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) 500 euroluk banknot ihraç etmeyi bırakmasını istiyor.

Lahey / Tarık OKAN