Hollanda'da bankalar ipotek oranlarını yükseltmeye başladı

Hollanda'daki tüm büyük bankalar da dahil olmak üzere üç borç verenden ikisi geçen hafta ipotek oranlarını yükseltti...


  • Kayıt: 26.10.2021 18:44:46 Güncelleme: 26.10.2021 19:33:29

Hollanda'daki tüm büyük bankalar da dahil olmak üzere üç borç verenden ikisi geçen hafta ipotek oranlarını yükseltti. Bu, Van Bruggen Adviesgroep tarafından yapılan bir analizde açıkça görülmektedir. ABN AMRO ve ING artışı doğruladı ve daha önce piyasa lideri Rabobank'ın ipotek faiz oranını ayarladığı duyuruldu.

Mortgage faiz oranları uzun süredir tarihsel olarak düşük seviyelerde seyrediyor. Bu son zamanlarda değişmeye başladı ve şimdi oranlar biraz daha hızlı artıyor gibi görünüyor. Geçen hafta piyasa lideri Rabobank'ın ipotek faiz oranını artırdığı ortaya çıktı .

Van Bruggen Adviesgroep, geri kalanının takip edeceği ve bu arada gerçekleştiği sonucuna vardı. Finansal hizmet sağlayıcı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, büyük bankalar ING, Rabobank ve ABN AMRO da dahil olmak üzere üç borç verenden ikisinin geçen hafta faiz oranlarını artırdığını duyurdu. Analiz, bazı şirketlerin ikinci artışlarını bile gerçekleştirdiğini söylüyor.

ABN AMRO, kendisine sorulduğunda, bankanın geçen hafta ipotek faizlerini artırdığını doğruladı. Sözcüye göre, bu yükselen sermaye piyasası faiz oranlarının bir sonucu. Faiz oranları genellikle bir süredir yükseliyor ve bu da nihayetinde ipotek oranlarında bir artışa yol açıyor. ING ayrıca, bir ev satın almak için verdikleri kredilerin faizlerindeki artış eğilimini de teyit etmektedir.

Lahey / Tarık OKAN