Via nieuwe app gaan nu ook de lokale etnische supermarkten online bestellen en thuisbezorgen aanbieden

Turkse broden, Surinaamse bakkeljauw, Marokkaanse thee en Poolse worst, vanaf vandaag worden deze en duizenden andere producten van lokale etnische supermarkten bij je thuisbezorgd...


  • Kayıt: 03.11.2021 13:58:47 Güncelleme: 03.11.2021 14:01:35

Turkse broden, Surinaamse bakkeljauw, Marokkaanse thee en Poolse worst, vanaf vandaag worden deze en duizenden andere producten van lokale etnische supermarkten bij je thuisbezorgd. De gratis app van Didiyo maakt etnische producten die veelal ontbreken in het assortiment van de grote supermarktketens beschikbaar voor levering aan huis. Zo kunnen ook lokale winkels profiteren van de groeiende vraag naar gemak en online boodschappen bestellen, zonder zelf grote investeringen te hoeven doen.

De huidige aangesloten buurtsupers zijn met zorg geselecteerd en elke week wordt een nieuwe gemeente aan het platform toegevoegd. Eindhoven heeft de primeur, daarna volgen onder meer Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Tilburg en Rotterdam. 

Online bestel-, betaal- en bezorgplatform voor lokale supermarkt 

“Consumenten kiezen vaker voor gemak”, stelt Didiyo-oprichter Murat Aktas. “Met onze bestelapp kunnen zelfstandige, lokaal opererende supermarktondernemers hier op inspelen en een aanzienlijk groter publiek bereiken zonder grote investering in eigen technische middelen”, aldus Aktas. 

Met Didiyo biedt Aktas daarom ook de lokale etnische supermarkten een volwaardig online platform voor bestel-, betaal- en bezorgdiensten, waar zij zich eenvoudig bij kunnen aansluiten. Om de bezorging te faciliteren stelt Didiyo hen bezorgvoertuigen ter beschikking, zoals elektrische scooters of tuktuks. Al het overige, zoals het klaarzetten en bezorgen van de bestellingen, handelen de betreffende supermarkten verder zelf af. 

Onderscheidend door unieke producten 

Didiyo maakt het authentieke, etnische assortiment van kleinere winkeliers eenvoudig toegankelijk. En hoewel Didiyo zich op een specifieke groep winkeliers richt, ziet Aktas meer dan genoeg ruimte voor internationale uitbreiding. “Het assortiment van de Turkse kruidenier in Amsterdam is namelijk grotendeels hetzelfde als van gelijksoortige winkels in Berlijn, Brussel of Parijs”, legt hij uit. “Het blijven dezelfde etnische producten, ongeacht waar de winkelier gevestigd is.” Hij verwacht dan ook Didiyo begin 2022 in België en Duitsland te lanceren. 

Laagdrempelig platform

Via de app – beschikbaar voor iOS en Android – zijn nu al meer dan 3.500 producten te bestellen. Didiyo focust daarbij momenteel op Turkse, Surinaamse, Marokkaanse en Poolse supermarktondernemers. “Dat zijn immers in Nederland de grootste bevolkingsgroepen met een migratieachtergrond”, legt Aktas uit. “Maar de app is evengoed voor Nederlanders die niet zijn opgegroeid met etnische producten, juist voor hen verlaagt dit enorm de drempel om toch bij een etnische supermarkt te kopen.” 

Om te bestellen hoeft de gebruiker slechts een gratis account aan te maken in de app, het winkelmandje te vullen met producten van de gekozen favoriete buurtsuper, een tijdslot voor bezorging te kiezen en eenvoudig af te rekenen met iDeal of creditcard. De meeste supermarkten hanteren een tijdslot van twee uur en bezorgen de boodschappen al vanaf € 2,95 tot aan de voordeur. De app is vanaf vandaag geheel gratis te downloaden, in de App Store (iOS) of Play Store (Android).