Hollanda’da işyerleri Mart ayı sonuna kadar korona desteği alacak

Asrımızın belası Pandemi döneminde geçici kabine girişimciler için korona destek paketlerini en az gelecek yıl Mart ayının sonuna kadar uzatacak...


  • Kayıt: 15.12.2021 10:38:25 Güncelleme: 15.12.2021 13:25:44

Asrımızın belası Pandemi döneminde geçici kabine girişimciler için korona destek paketlerini en az gelecek yıl Mart ayının sonuna kadar uzatacak. NOW ücret desteği ve TVL'nin (Sabit Ücretler için Tazminat) yanı sıra serbest meslek sahiplerinide içine alacak destek ve vergi ertelemesinin uzatılıp uzatılmayacağı incelenecek. Bunun için toplam 4,4 milyar avro ayrıldı.

İşverenler, Ocak, Şubat ve Mart ayları için ŞİMDİ başvuruda bulunabilecekler. Bunun için iki yıl önceki aynı döneme göre en az yüzde 20 ciro kaybı olması gerekiyor. Ücret giderleri en fazla yüzde 85 oranında geri ödenecek. Esnek sözleşmeli kişilerin maaşları da program kapsamındadır.

Tedbir hükümete 1,9 milyar avroya mal olacak.

Girişimciler ciroda yüzde 30'dan fazla kaybederlerse TVL'yi kullanabilecekler. Bununla, KOBİ'ler için maksimum 550.000 Euro ve büyük şirketler için 600.000 Euro olmak üzere sabit maliyetleri geri ödenmektedir. Tedbir hükümete 1,9 milyar avroya mal olacak.

Vergi ertelemesi uzatılabilir

Ekim ayından bu yana, serbest meslek sahipleri için düzenli Bbz yardımı tekrar yürürlüğe girdi, ancak daha rahat koşullarla. Örneğin, varlık testi yoktur ve yardım geriye dönük olarak uygulanabilir. Bu gevşemeler de Mart ayı sonuna kadar uzatılacak.

Şirketler için vergi ertelemesi daha önce 31 Ocak'a kadar uzatılmıştı, ancak Ocak ayında bir uzatma daha incelenecek. Belçika ve Almanya'dan gelen sınır işçileri için vergi anlaşmaları Mart ayı sonuna kadar uzatılacak.

Kültür sektörü için özel destek paketi

Ayrıca iptal edilen etkinlikler ve amatör sporlarla ilgili düzenlemelere devam edilecek. Belediyelerin buz pistlerini ve yüzme havuzlarını destekleyebilecekleri ekstra para da ayrılmaktadır. Bu önlemlerle birlikte 80 milyon avroya mal oldu.

Kültür sektörü için, kabine belirli bir destek paketi için 59,5 milyon avro ayırıyor. Ayrıca kültür şirketlerine verilen krediler için ek olarak 25 milyon avro tahsis edilecek. Bu, gelecek yılın ikinci çeyreğinin sonuna kadar hala mümkün.

Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinin sonunda hükümet, destek paketleri için uzun vadeli bir plan sunmak istiyor.

Lahey / Furkan TURGUT