Hollanda’da gıda fiyatlarında yüksek artış!

Hollanda’da enflasyon geçen ay %8.6 oldu. Bu, Mayıs ayından biraz daha düşük, ancak yine de çok yüksek, CBS istatistik ajansı raporları. Özellikle gıda çok daha pahalı hale geldi...


  • Kayıt: 07.07.2022 21:24:32 Güncelleme: 07.07.2022 21:29:10

Hollanda’da gıda fiyatlarında yüksek artış!

Hollanda'da enflasyon geçen ay %8.6 oldu. Bu, Mayıs ayından biraz daha düşük, ancak yine de çok yüksek, CBS istatistik ajansı raporları. Özellikle gıda çok daha pahalı hale geldi.

Gıdalar geçen ay önemli ölçüde daha pahalıydı: bir önceki yıla göre ortalama %11,2 Bunun başlıca nedeni süt ve et fiyatlarının artmasıydı, ancak tahıl ürünleri, sıvı ve katı yağlar, sebzeler, balıklar ve meyveler de daha pahalıya mal oldu.

İstatistik Hollanda’dan baş ekonomist Peter Hein van Mulligen’e göre, bu rakamları görmek için çok eskilere gitmemiz gerekiyor. “Bunu 1996’dan beri ölçüyoruz ve o zamandan beri böyle bir fiyat artışı yaşamadık. Bu muhtemelen yetmişlerin ortalarında yaşandı.”

Genel enflasyonun, rakamın %8,8 olduğu Mayıs ayına göre biraz daha düşük olması, temel olarak enerji fiyatlarındaki biraz daha küçük bir artıştan kaynaklanıyor. “Toplamda oldukça yüksek.” Enflasyonun Düşmesine rağmen, enerji fiyatları da artmaya devam ediyor.

Enerji için biraz daha düşük fiyatlar, artan yiyecek, içecek ve yakıt fiyatlarıyla büyük ölçüde dengeleniyor.