Ümit Akbulut: Harrisons olarak 40’a yakın Baklava çeşidi üretiyoruz

Kurban Bayramı öncesinde Baklavacıların baklava mesaisi başladı. Kurban Bayramına sayılı günler kala Hollanda’da baklavacıları tatlı bir telaş sardı.Gelen talepleri karşılamak için yoğun bir mesai sarf eden baklavacılar...


  • Kayıt: 10.07.2022 10:05:03 Güncelleme: 10.07.2022 11:21:39

Ümit Akbulut: Harrisons olarak 40’a yakın Baklava çeşidi üretiyoruz

Kurban Bayramı öncesinde Baklavacıların baklava mesaisi başladı. Kurban Bayramına sayılı günler kala Hollanda’da baklavacıları tatlı bir telaş sardı.Gelen talepleri karşılamak için yoğun bir mesai sarf eden baklavacılar, Kurban Bayramına baklavaların taze ve lezzetli olarak yetişmesi için günler öncesinden hazırlığını yaptı.Hollanda’nın tanınmış Baklava imalatçısı Harrisons Baklavaları sahibi Ümit Akbulut ile görüştük.

Ümit bey sizi tanıyabilir miyiz?

1974 Elazığ doğumluyum. Üniversite eğitimi mi 1996 da tamamladım.2.000 yılına kadar İstanbul’da iki şirkette yöneticilik yapıp iş deneyimimi sağladım.Evliyim.Yusuf Zahit Akbulut, Ali Haydar Akbulut ve Reyyan Akbulut adlarında 3 çocuk babasıyım. 2.000 yılından itibaren Hollanda’da yaşamaktayım. 5 yıl Den Haag, 8 yıl Utrecht ve 10 yıldır Amsterdam’da yaşıyorum. Geri gitmek için geldiğim Hollanda’da kısa bir zaman sonra kalmaya karar verdim.10 yıla yakın birçok küçük işletme kurumu ve işletmeciliğini yaptım.13 yıldır Harrisons ünlü mamülleri yönetim kurulu başkanlığı yapıyorum.Sektörün büyümesi için değişik çalışmalarda bulundum.

 2020 de Müsiad Hollanda yeniden yapılanma kurucu başkanlığını yaptım

Hollanda’ya ilk geldiğim sene merkezi Denhaag’da olan Cobur vakfını kurup yönetim kurulu başkanlığını, 2014 yılında Müsiad yönetim kurulu üyeliği. 2016’da Müsiad Amsterdam şube Kurucu başkanı ve 2020 de Müsiad Hollanda yeniden yapılanma kurucu başkanlığını yaptım.

Harrisons Bakery olarak 500 noktaya yakın sıcak satış, Tabitat ve Unabella markalarıyla market gurubu satışı, Hamurish kiosk Konsepti ve Harrisons cafe ile pastane hizmet alanları oluşturduk. Markalarımızı büyütmeye ve üretmeye devam ediyoruz.

Bayrama Ne gibi hazırlıklar yaptınız?

Bayramlarda sofralarımızdaki konuklarınızı tatlı bir mutluluk vermek bizlerin temel işidir. Bayram yoğunluğunu rahat atlatmak İçin aylar öncesi hazırlıklara başlamak tayız.Her müşterimizin satabileceği üründen daha fazla ürün üretmek zorundayız. ürettiğimiz nefis tatlılarımızı 500 noktaya ulaştırmak ta ciddi bir organizasyon gerektiriyor.

‘’Sultan, Shobiyet, burma kadayıf daha fazla ilgi gören ürünlerdir’’

En çok hangi baklavalar tercih ediliyor?

En çok bilinen kare baklava lardır. Harrisons olarak 40’a yakın baklava çeşidi üretiyoruz. Bunların kalite ve tepsi ebatlarını da göz önünde bulundurduğumuzda 120 ye yakın ürün kodlu tatlı üretiyoruz. Ürettiğim özel ürünler ne yazık ki müşterilerimiz tarafından hala keşfedilmemiştir. Sultan, Shobiyet, burma kadayıf daha fazla ilgi gören ürünlerdir

Baklavanın tepsisi kaçtan gidiyor?

Kalitesine göre değişen fiyatlar mevcut. Perakende tepsisi 50 Euro’dan başlayıp 80 euro civarında satılmaktadır.

İyi bir baklava almak isteyen vatandaşlar mutlaka özel tereyağlı baklavayı istemeliler.

Vatandaş iyi bir baklava almak isterse neye dikkat etmeli?

İyi bir baklava almak isteyen vatandaşlar mutlaka özel tereyağlı baklavayı istemeliler.Ne yazıkki baklava görünümlü şerbetlenmiş hamurun çok ötesinde bir şeydir baklava.Tüketicinin tepkisi üreticilerin doğru ürün üretmesine ve baklava pazarının daha büyümesine vesile olacaktır.

Son olarak eklemek istediğiniz bir husus var mı?  Bütün vatandaşlarımızın ve tüm İslam aleminin mübarek kurban bayramını tebrik ederim.Rabbim kesilen kurbanlarımızı kabul etsin.Yaklaşmakta olan izin sezonunda tatile gidecek olanların yolları açık olsun.Önümüzdeki bayramlarda bayram sofralarınızda hatırlanmak umuduyla.

Amsterdam / Hülya TAŞ