Hollandalı İş İnsanları Mersin ve Antalya'da temaslarda bulundular

Hollanda'da meyve, sebze ve tarım ürünleri ticareti yapan Hollandalı Tüccarların mersin ve Antalya ziyaretleri gerçekleşti...


  • Kayıt: 28.10.2022 10:04:32 Güncelleme: 28.10.2022 10:04:32

Hollandalı İş İnsanları Mersin ve Antalya'da temaslarda bulundular

Hollanda & Türkiye Ticaret Odası Derneği’nin organize ettiği,

Ziyaretin ilk iki günü, Hollanda & Türkiye Ticaret Odası Derneği ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile gerçekleşen organizasyonda, Mersin Ticaret ve Sanayi Odasına üye tarım ve lojistik sektöründe iş yapan Mersinli iş insanları ile birebir görüşmeler gerçekleştirdiler.

Katılımcılar ziyaretle ilgili yorumlarında, Hollanda ve Türkiye her iki ülke ekonomisi ve ticaret hacminin büyümesine katkı yapacak yatırımların hayata geçirilmesi halinde, ülkemiz ile Hollanda arasındaki ticaret hacminin hatırı sayılır miktarda yükseleceğine dair görüş bildirdiler.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası katılımcılara Hollanda’dan gelen firmalar hakkında daha önceden detaylı bilgiler verdiği için görüşme süresi 20 dakika ile sınırlandırılmış oldu ve tüm katılımcı firmalar, Mersin Ticaret ve Sanayi Odasının salonunda birebir görüşme imkanı buldular.

Heyet Mersinden sonra Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek, Tarsuslu iş insanları ve meslek kuruluşlarıyla da bir araya geldiler. Tarsus’a günübirlik bir çalışma ziyareti gerçekleştiren heyete kentin tarım ekonomisi potansiyeli hakkında bilgi verilirken, mevcut sera alanları gezdirildi.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası salonunda gerçekleştirilen toplantı da bir konuşma yapan başkan H. Ruhi Koçak kentin tarım altyapısına dikkat çeken konuşmasında özellikle Tarsus’un süs bitkisi konusunda Türkiye’de önemli bir pazar payına sahip olduğuna vurgu yaptı.

Daha sonra Hollanda & Ticaret Odası Derneği yöneticisi Leyla de Mos heyet hakkında bilgilendirmede bulunarak enerji, lojistik, tarım ve gıda ağırlıklı sektörlerde üretim ve ticaret yapan Hollandalı firmaların bölgenin yatırım fırsatlarını öğrenmek istediklerini anlattı.

Mersin ziyaretini tamamlayan Hollandalı heyet, daha sonra Antalya’da ANFAŞ Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Yaş Meyve, Sebze, Ambalaj, Lojistik, Depolama, Tarım Makine ve Teknolojileri İnterfresh Eurasia, Yaş Meyve Sebze Fuarına katılmak üzre Antalya’ya hareket etti.

İhracatçı ve Üretici firmaların kurduğu stantlarda incelemelerde bulunan Hollandalı heyete sebze ve meyve üretiminde dünya dördüncüsü, narenciye üretiminde ise dünya sekizincisi, Çin, Hindistan, Brezilya ve Amerika’dan sonra dünyada yaş meyve ve sebze üretimi yapan beşinci ülke konumunda olan Türkiye’nin tarım potansiyeli tanıtıldı.

Fuar organizasyonuyla ilgili 42 ülkeden alım heyetlerinin katıldığını vurgulayan yetkililer, “Hedef pazarımız Almanya ve Hollanda idi, Hollanda’dan iki farklı, Almanya’dan 3 farklı alım heyetimiz var,” şeklinde bilgilendirmede bulundular.

Antalya ANFAŞ Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleşen organizasyonda, üreticiler, ihracatçılar, kamu kurumu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve tarım sektörü temsilcilerinin katıldığı ve yabancı alım heyetleriyle ikili görüşmeler gerçekleştirildi.

Hollanda heyeti fuar organizasyonuna katılmaktan ve Hollanda & Türkiye Ticaret Odasının ziyaret programından duydukları memnuniyeti ifade ederek Türkiye’den ayrıldılar.

Mersin