Dünya Konseyine İlk Kez Bir Türk Kadın Seçildi


  • Kayıt: 05.11.2014 00:00:00 Güncelleme: 05.11.2014 00:00:00

Dünya çapında pazarlama ve kamuoyu araştırma sektörünün geliştirilmesi ve pazarın büyümesi için önemli çalışmalara imza atan ESOMAR'ın tarihinde ilk kez bir Türk konseyde yer alıyor.

 

Barem Kurucusu & Başkanı ve TÜAD Yönetim Kurulu Üyesi Pervin Olgun, 2015-2016 döneminde ESOMAR Konsey üyesi olarak görev alacak 8 kişiden biri oldu.
Tüm dünyada araştırma sektörünün uygulama standartlarını belirleyen ve etik kurallarını koyan; 66 yıldır sektöre yön veren çatı kuruluş ESOMAR, önümüzdeki iki yıl görev alacak Başkan, Başkan Yardımcısı ve Konsey üyelerini 22 Eylül – 20 Ekim tarihleri arasında yaptığı elektronik oylama ile belirledi.

 

Türk Araştırma Sektörünün Potansiyelini Dünyaya Gösterme Fırsatı

 

Araştırma sektöründe 32. yılını kutlayan Barem Kurucu & Başkanı ve TÜAD Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Pervin Olgun, sektörün geleceğinin şekillendirilmesi adına dünyanın farklı ülkelerinden ESOMAR Konseyine seçilen sekiz üyeden biri olarak görev alacak.

 

Türkiye Araştırmacılar Derneği (TÜAD) ile de işbirliği içinde olan ESOMAR konseyine seçilen kişiler, araştırma sektörünün gerek ulusal gerekse uluslararası algısının güçlendirilmesi ve sektörün geleceğine yön verilmesi açısından etkin rol oynuyor. Doç. Dr. Pervin Olgun'un Konseyde bulunması organizasyonun global temsiliyetini genişletirken, Türkiye araştırma sektörünün potansiyelini dünyaya gösterebilme ve sektörün geleceğine yön verirken farklı bakış açılarına yer vererek yaratıcılığı teşvik etme açısından da faydalı olacak.

 

Barem Kurucusu & Başkanı Pervin Olgun'un da yer aldığı 8 kişilik konseyin başkanı Fransa, başkan yardımcısı ise İngiltere'den seçildi. Olgun'un birlikte görev alacağı diğer ülke temsilcileri ise Amerika, İspanya, Hollanda ve Singapur'dan.