Müsiad Hollanda, her ay Hollanda’nın değişik şehrinde kahvaltı programı organize edecek

1992 yılından beri Hollanda’da çalışmalar yürüten Müsiad Hollanda, geleceğe yönelik yeni programlar yapmayı planlıyor...


  • Kayıt: 19.01.2023 10:52:27 Güncelleme: 19.01.2023 10:52:36

Müsiad Hollanda, her ay Hollanda’nın değişik şehrinde kahvaltı programı organize edecek

Hollanda’nın Lahey kentinde Laila restaurantta gerçekleşen Kahvaltı programına, T.C. Lahey Ticaret Müşaviri Aşkın Pekel, Türk Hava Yolları Müdürü  Şerafettin Ekici olmak üzere çok sayıda Müsiad Hollanda üyeleri katıldı.

Kahvaltı öncesi Müsiad Hollanda Başkanı Ali Köklü, gelecekte yapacakları çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Müsiad Hollanda başkanı Ali Köklü: Her ay geleneksel olarak düzenlemek istediğimiz kahvaltı programının bugünkü ilk gününde ev sahipliği yapan Laila Den haag işletmecisi Ubeydullah Yıldırım ve Ali Topal beye ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.

Kıymetli misafirler, geleneksel hale getirmek istediğimiz bu kahvaltı programlarında maksadımız Network ortamının oluşması. 400 yılı aşkın süredir Osmanlı dan bu yana Türkiye’nin Hollanda ile ticari ve siyasi ilişkisi var. Sanıldığı gibi 60 yıllık bir ilişki değil. Ama bizler 60 yıldır bu ülkedeyiz.

Osmanlı imparatorluğu, 1612 yılında Hollanda’ya ahitname vererek güvenli ticaret izni başlattı ve 1648 yılında Hollanda’yı ilk devlet olarak tanıdı.

1961 yılında, göç yasası ile birlikte babalarımız, annelerimiz buraya geldiler. Geri dönmek üzere gelen birinci nesil, 60 yıllık geçmişe rağmen ne onlar nede bizler döne bildik. Artık burada olduğumuzu kanıtlamış olduk.

Hollanda’da nüfusumuz 500 bine yakın. 25 bin cıvarında iş insanımızla ,1 trilyon Avroyu aşan gayri safi milli hasılamız ve 12-13 milyar maddi ciroya sahip Türk işletmemizle Hollanda’da büyük bir gücüz.

Müsiad, 1990 yılında İstanbul’da 1992 yılında da Hollanda kuruldu 

Ali Köklü: Geçen yıl göreve başladım ve birçok faliyeti yerine getirmek için yola çıktık.

Bu süre içerisinde 16 kişi ile genel merkezi ziyaret ettik. 13 kişi ile genel merkeze üyelik gerçekleştirdik. Değişik şubeleri ziyarette bulunduk. Bunun yanında, Corendon Hotel’de bir program gerçekleştirdik, 350-400 kişi katılım sağladı. Akabinde Müsiad Expo İstanbul ziyareti gerçekleştirdik. Müsiad Expo, 2 senede bir yapılmakta. 80 den fazla ülkeden katılım gerçekleşmekte. Bizde Hollanda olarak, 60 metre kare ile Müsiad Expo’da yer aldık. Çok sayıda ziyaretçi ağırladık ve ziyaret gerçekleştirdik. Çokta verimli geçti.

26 Ocak ta Den haag Kurhaus’ta yeni yıl resepsiyonunu gerçekleştireceğiz

Ali Köklü: Allah izin verirse, büyük bir katılımın olacağı 26 Ocak ta Den haag Kurhaus’ta yeni yıl resepsiyonunu gerçekleştireceğiz. 8 Mart haftası Kadın Girişimcilere yönelik program yaparak kadınların sesi olmaya çalışacağız.

Hollanda’da 500 bin Türkün yanında 400 bin Faslı bulunmakta. 

Bunun yanında diğer milletlerden olanlar var. Bütün bunları içine alan Haziran ayında Karma Network akşamı organize edeceğiz. Bu programa göçmen kökenli iş insanları derneklerini davet ederek onların katılmasını sağlayacağız. Tabii, Hollandalı iş insanları dernekleri de davetliler arasında olacak.

Türkiye Müsiad bünyesinde, yeni Ticaret ofisi inşa edildi. Bunu biz Hollanda’ya da uyarladık, Müsiad Hollanda Ofisi oluşturduk. İlerde bu konuda çalışmalarımızı göreceksiniz. Müsiad AGİK toplantısının Hollanda’da yapılmasını sağlayacağız.

Hollanda ticaretin merkezidir. Burada ticaret yapan insanlar olarak iyi değerlendirmemiz gerekiyor.

Program, kahvaltı sonrası katılımcıların kendi aralarında sohbetleriyle devam etti. Katılımcıların memnun kaldığı kahvaltı programı, gelecek ay başka şehirde devam edecek.

Lahey / Tarık OKAN

Foto: Deniz ERKOCU