Hollanda iş dünyası depremzedeler için bir araya geldi

VNO-NCW (Hollanda Büyük İşletmeler Birligi), MKB (Hollanda Orta ve Küçük İşletmeler Birligi), RVO (Hollanda Yatırım Ajansı) ve HOTİAD (Hollanda Türk Iş Adamları Derneği) Malietoren Salonu'nda düzenlenen toplantıda Türkiye'de 6 Şubat ve sonrasında meydana gelen deprem felaketinden zarar gören bölgeler için kısa, orta ve uzun vadede yapılabilecekler ele aldı...


  • Kayıt: 26.02.2023 18:26:17 Güncelleme: 26.02.2023 18:26:17

Hollanda iş dünyası depremzedeler için bir araya geldi

VNO-NCW (Hollanda Büyük İşletmeler Birligi), MKB (Hollanda Orta ve Küçük İşletmeler Birligi), RVO (Hollanda Yatırım Ajansı) ve HOTİAD (Hollanda Türk Iş Adamları Derneği) Malietoren Salonu'nda düzenlenen toplantıda Türkiye'de 6 Şubat ve sonrasında meydana gelen deprem felaketinden zarar gören bölgeler için kısa, orta ve uzun vadede yapılabilecekler ele aldı. Hollanda Dış Ticaret ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Liesje Schreinemacher’in de bulunduğu toplantıya Türkiye'den Ticaret Bakanı Mehmet Muş’da video mesaj ile katıldı.

TC Lahey Büyükelçiliği ve Hollanda Ankara Büyükelçiliği görevlilerinin de katıldığı toplantıda dile getirilen düşüncelere dair kararlar önümüzdeki günlerde netleşerek hayata geçirilecek.

Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Felaketin ilk anından itibaren dayanışma gösteren Hollanda Hükümeti’ne, Hollanda halkına ve bu toplantıya bizi davet eden VNO-NCW ve Rijksdienst voor Ondernemend Nederland - RVO'ya teşekkür ediyoruz. Büyükelçiliğimiz, Kriz Merkezi oluşturarak ilk andan itibaren Hollanda makamları ve toplumumuzla istişare ve koordine içinde çalışmaktayız. Depremden etkilenen bölgelerin kısa, orta ve uzun vadedeki ihtiyaçları için iş dünyası ile çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.

HOTİAD Başkanı Hikmet Gürcüoğlu ise yaptığı konuşmada Hollanda iş dünyasına bu duyarlılık ve insiyatif için teşekkür ederek HOTİAD olarak yapılan ve yapılacak çalışmalardan söz etti. Somut bir öneri ile katılımcı sivil toplum kuruluşu yetkilerine çağrıda bulundu. HOTİAD olarak 100 adet konteyner ile bir sokak oluşturmak istediklerini belirten Başkan Gürcüoğlu, "Gelin birlikte bir sokak yerine bir mahalle kuralım" çağrısında bulundu. Bu öneri Bakan Schreinemacher ve diğer yetkililer tarafından teveccühle karşılandı. HOTİAD Başkanı Gürcüoğlu "Siyasi ya da coğrafi bir kaygı gözetmeden, bölgedeki tüm depremzedelere ivedilikle yardım eli uzatılmasının şart olduğunu ve kurum olarak bu yönde, bir ve beraber hareket edeceklerinin" altını çizdi.

Corendon Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Atilay Uslu da konuşmasında depremin yaralarının, birlikte, el ele sarılcağını söyledi. İlk andan itibaren aktif görev üstlendikleri ve buna devam edeceklerini dile getirdi.