Ali Köklü: MÜSİAD Hollanda, uluslararası ticarette önemli bir rol oynamak istiyor

Hollanda'nın başkenti Lahey yakınlarındaki Scheveningen'de düzenlenen MÜSİAD Hollanda yeni yıl resepsiyonu, iş dünyasının ve STK temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti...


  • Kayıt: 24.01.2024 16:44:15 Güncelleme: 24.01.2024 22:36:11

Ali Köklü: MÜSİAD Hollanda, uluslararası ticarette önemli bir rol oynamak istiyor

Resepsiyona, Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Amsterdam Başkonsolosu M. Burak Ersoy, Rottterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık, Deventer Başkonsolosu M. Hakan Cengiz, THY Hollanda Müdürü Şerafettin Ekici,çeşitli ülkelerin elçilik ve konsolosluk üst düzey temsilcileri, UID Hollanda yönetimi, Türk Federasyon sekreteri Erim Uğurlu, HOTİAD Başkanı Hikmet Gürcüoğu, Amsterdam Esnaflar Birliği başkanı Ramazan Kaya, TOV Arnhem başkanı Hasan Deniz, Türk İslam Kültür Dernekleri Başkanı Ömer Altay katıldı. Ayrıca ilk kez Rotterdam, Amsterdam, Den Haag Ticaret Odası başkanlarının da katıldığı ve Sunuculuğunu Kaya Turan Koçak’ın yaptığı resepsiyonda, MÜSİAD Hollanda Başkanı Ali Köklü davetlilere hitaben bir konuşma yaptı.

Ali Köklü: "Uluslararası ticaretin taşıyıcısı olmak istiyoruz"

Köklü, konuşmasında MÜSİAD Hollanda'nın, Türkiye'nin köklü iş dünyası kuruluşlarından biri olan MÜSİAD'ın Hollanda şubesi olduğunu belirtti. Hollanda'nın uluslararası ticarette güçlü bir ülke olduğunu ve MÜSİAD Hollanda'nın da bu alanda önemli bir rol oynamak istediğini söyledi.

Köklü, Hollanda'nın çifte kültürlü kökenli çok sayıda girişimciye ev sahipliği yaptığını belirterek, "Bu girişimciler, hem Hollanda hem de yurtdışında ağ kurarak ve iş yaparak, Hollanda ve dünya arasında önemli bir köprü oluşturmaktadır" dedi.

MÜSİAD Hollanda, Hollanda'nın uluslararası ticaret hedeflerine ulaşmak için yerel, bölgesel ve ulusal iş dünyası kuruluşlarıyla işbirliği yapmak istiyor. Ayrıca, ilgili bakanlıklarla da işbirliğine açık olduğunu belirtiyor.

Köklü, "Türkiye Ticaret Bakanı'nın Hollanda ziyareti sırasında, Hollanda'daki Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir akşam yemeği düzenledik" dedi. "Ayrıca, sizlerle ve sizin gibi iş dünyası kuruluşlarıyla işbirliğimizi daha da güçlendirmek istiyoruz" dedi.

MÜSİAD Nederland, 2024'te sürdürülebilirliğin önemli bir konu olacağını vurgulamaktadır. Dernek, şirketlerin çevre bilinci ve sosyal sorumlulukta aktif rol oynamasını desteklemektedir.

MÜSİAD Nederland, Hollanda-Türkiye iş dünyası için önemli bir güçtür. Derneğin, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğini güçlendirmek için önemli bir rol oynaması beklenmektedir.

MKB Den Haag Başkanı Pieter Scholten: "Karşılıklı iş birliği çok önemli"

Resepsiyonda konuşan MKB Den Haag Başkanı Pieter Scholten de, Hollanda MÜSİAD'ın çalışmalarından memnuniyet duyduğunu dile getirdi ve karşılıklı işbirliğinin önemine değindi.

Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal: "Bu tür yapılanmalar ticari ilişkilere ivme kazandıracak"

Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal ise, MÜSİAD'ın çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ve takip ettiklerini ifade ederek, Hollanda Müsiad'ın da Ali Köklü başkanlığında önemli çalışmalar yaptığına vurgu yaparak başarılar diledi. Bu tür yapılanmaların ticari iliklilere ivme kazandıracağına ve ülkeler arası ilişkilerde dostlukların pekiştirilmesine katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Konuşmaların sonunda Hollanda Müsiad Kadın Kolları ve gençlik kolları başkanları tanıtıldı. Hollanda Müsiad Kadın başkanı Ayşe Kalyon ve Hollanda Müsiad Gençlik başkanı Tarık Atasever, davetlilere kısaca birer selamlama konuşması yaptılar. Toplantı karşılıklı networking ortamında sona erdi.

Lahey / Ebubekir TURGUT

Foto: Deniz Erkocu