Cami yurtları için alınan çocuk parası kesilecek

Cami yurtlarına giden çocukların ebeveynlerinin aldığı Çifte Çocuk Yardımı paralarında kesintiye gidilecek.


  • Kayıt: 11.04.2013 17:10:00 Güncelleme: 11.04.2013 17:10:00

Sosyal İşler Bakanı , bir kaç hafta içerisinde çocuklarını eğitim için cami yurtlarına gönderen ailelerin aldığı Çifte Çocuk Yardımı paralarının kesilebileceğini belirtti.

Çarşamba günü Meclis gündeminde ele alınan yurtlardaki çocuklar konusunda bir açıklama yapan Sosyal İşler Bakanı Lodewijk Asscher, cami yurtlarında eğitim alan çocukların ailelerine geçici dönem için verilen Çifte Çocuk Yardımı (Dubbele kinderbijslag) paralarının bir iki hafta içerisinde tamamen kesileceğini belirtti.

VVD ve PvdA tarafından önerilen bu tasarının hemen işleme alınamayacağını da belirten Asscher, adım adım gidileceğini kaydetti.

Cami yurtları ile bu yurtların uymak zorunda olduğu standartlar konusunda halen görüşme halinde olduığunu dile getiren Asscher, şuanda sunulan teklifin direk olarak yürürlüğe girmemesi tavsiyesinde bulundu.

İçerik olarak koalisyon ortakları ile aynı çizgide olduğunu belirten Asscher, yine de bu durumda kademeli olarak davranılması gerektiğini savundu.

Geçici olarak evden ayrı olan gençler için yapılan yüksek masraflar için aileler "Çİfte Çocuk Parası" adı altında devletten ödenek alabiliyor. Bu grup içerisinde Cami yurtlarında kalan çocukalrda dahil bulunuyor.

sonhaber