Hollanda Zengin Yatırımcıya Vize Kolaylığı Sağlayacak

En az 1 milyon 250 bin avroluk yatırım yapacak işadamlarına 1 yıllık oturma müsaadesi verilecek


  • Kayıt: 22.09.2013 07:25:00 Güncelleme: 22.09.2013 07:25:00
En az 1 milyon 250 bin avroluk yatırım yapacak işadamlarına 1 yıllık oturma müsaadesi verilecek. Hollanda, ekonominin canlanması için ülkeye gelecek zengin yatırımcılara vize kolaylığı sağlayacak.
Güvenlik ve Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ekim ayında yürürlüğe girecek yeni düzenlemeye göre, en az 1 milyon 250 bin avroluk yatırım yapacak işadamlarına 1 yıllık geçici oturma izni verileceği bildirildi. Bakanlık, bu yolla ekonomiye katkı sağlanmasının hedeflendiğini açıkladı.
Düzenlemeye göre, gelecek yatırımların kaynağı ve bunun ülke ekonomisine katkısı gibi konular titizlikle araştırılacak. Bu yolla suiistimallerin önlenmesi ve kara para aklamanın önüne geçilmesi planlanırken, kamu düzeni ve ulusal güvenliği tehdit edecek kişilere vize verilmeyecek.
Kriterlere uyan yatırımcılara ilk etapta 1 yıllık oturma müsaadesi verilecek. Kişiler bu süre sonunda oturma izinlerinin uzatılması için yeniden başvuruda bulunabilecek. Bu durumdaki taleplere ikinci bir araştırma sonunda cevap verilecek.   
Hollanda'da ilk kez planlanan zengin yatırımcılara vize kolaylığı, aralarında Kanada, ABD, Fransa ve Avustralya'nın da bulunduğu birçok ülkede uygulanıyor.