Hollanda Basını: O Artık Hep Bebek Kalacak

Hollanda'da Elif Yavuz'un 8,5 aylık hamile olması, hayatını kaybettiği Nairobi saldırısına duyulan tepkiyi daha da artırıyor Türk kökenli Hollanda vatandaşı 8,5 aylık hamile Elif Yavuz'un, Kenya'daki terör saldırısında yaşamını yitirmesi, Hollanda kamuoyunda yankılanmaya devam ediyor.


  • Kayıt: 25.09.2013 20:24:00 Güncelleme: 25.09.2013 20:24:00
Hollanda'da Elif Yavuz'un 8,5 aylık hamile olması, hayatını kaybettiği Nairobi saldırısına duyulan tepkiyi daha da artırıyor Türk kökenli Hollanda vatandaşı 8,5 aylık hamile Elif Yavuz'un, Kenya'daki terör saldırısında yaşamını yitirmesi, Hollanda kamuoyunda yankılanmaya devam ediyor.
Saldırıya her kesimden sert tepkiler gelirken, Hollanda basını, Elif'i saldırıdan önce son gören arkadaşı Lisa Baumgartner, "sürpriz olsun" diye doğacak bebeklerinin cinsiyetini öğrenmediklerini söylediğine dikkat çekerek "O artık hep Bebek kalacak" dedi.
Hollanda'da katliamda Elif Yavuz'un da aralarında bulunduğu 69 kişinin öldürülmesini, "Kör öfkenin kurbanı oldular" diye değerlendiriyor.
BBC'nin Lahey mahreçli haberine göre, Elif Yavuz'un 8,5 aylık hamile olması, saldırıya duyulan tepkiyi daha da artırıyor. Haberde yakınlarının anlatımına göre 2 hafta sonra bir Bebek dünyaya getirmeye hazırlanan Elif Yavuz ile erkek arkadaşı Ross Langdon'un, Kenya'ya doğum için gittiklerini, yaşamlarını Tanzanya'da sürdüren çiftin, alışverişlerini sık sık Nairobi'den yaptıkları kaydedildi.
-"ELİF VE ROSS BİRBİRLERİNİN KOLLANINDA CAN VERDİ"-
Saldırıdan birkaç gün önce Kenya'ya giden çift, cumartesi günü doğum hazırlığı için alışveriş yapmak üzere Westgate adlı alışveriş merkezine gittikleri, Saldırı sırasında Ross Langdon'un, Elif ve bebeğini kurşun yağmurundan korumak için sarılarak kendini siper ettiği, görgü tanıklarının da, Elif ve erkek arkadaşının birbirlerinin kollarında can verdiğini anlattıkları belirtildi.
Elif'i saldırıdan önce son gören arkadaşı Lisa Baumgartner ise "sürpriz olsun" diye doğacak bebeklerinin cinsiyetini öğrenmediklerini, Yavuz'un kendisine bir kız bir de erkek ismi belirlediklerini, doğacak bebeğin cinsiyetine gör ad koyacaklarını anlattığını aktardı.
Haberde "Ne aileleri ne de yakınları artık bebeğin cinsiyetini ve adını öğrenemeyecek. Elif'in bir arkadaşının dediği gibi, "o hep Bebek olarak kalacak' denildi.
Elif Yavuz'un ortaokul yıllarından bu yana yakınında olan bir kız arkadaşı, Elif'in Avustralyalı mimar Langdon ile 3 yıl önce Uganda'nın başkenti Kampala'da tanıştıklarını, ikisinin de idealist olup hayallerinin "Dünyayı yaşanır hale getirmek"üzerine kurulu olduğunu ifade etti.
-"DÜNYA VATANDAŞI"-
Başka bir kız arkadaşının "dünya vatandaşı" dediği Elif Yavuz'ın, Brabant eyaletinde Eindhoven kenti yakınlarındaki Reusel kasabasında doğduğu, Bladel kasabasında küçük kardeşi Sinan ile birlikte büyüdüğü, babası Türk, annesi Hollandalı olduğu belirtiliyor.
Karadeniz kökenli, iş bulma bürosu çalışanı babası Kemal Yavuz'un 6 yıl önce öldüğüne dikkat çekilirken Elif, siyaset bilimi eğitimi gördüğü Nijmegen Üniversitesi'ndeki hocalarına göre de; "3. Dünya ülkelerini iyileştirmeye çalışan genç bir idealist."
-"YERYÜZÜNDE HERKESLE ANLAŞABİLEN BİR İNSAN"-
Notlarının 9 - 10 olduğu anlatılan Elif Yavuz'un tez danışmanlığını da yapan ve okuldan sonra da görüşmeyi sürdürdüğü hocası uluslararası ilişkiler uzman Prof. Bertjan Verbeek de şunları söylüyor:
"Her zaman esprili, neşeli ve tatlı 'yumuşak g' aksanı (Brabant yöresine özgü aksan) ile herşeyden önce dünya insanıydı. ve yeryüzünde küçük, büyük herkesle anlaşabilen bir insan."
Uluslararası politika konusunda doktora, Endonezya ve Dünya Bankası'nda staj yapan, John Hopkins Üniversitesi'nde araştırmacı ünvanı alan Elif'in Harvard'dan da "sıtma ile mücadele" konulu tezi ile mezun olduktan sonra sevgilisinin mimari projeleri nedeniyle Tanzanya'ya yerleşmişti.