Hollanda, Suriye Özel Temsilcisi ile Görüştü


  • Kayıt: 29.09.2013 17:59:00 Güncelleme: 29.09.2013 17:59:00
Hollanda'nın Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi Dr. Marcel Kurpershoek ve beraberindeki heyet AFAD Başkanlığını ziyaret etti.
Hollanda'nın Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi Dr. Marcel KURPERSHOEK ve beraberindeki heyet Başkanlığı ziyaret ederek Başkan Dr. Fuat OKTAY ile görüştü. 20 Eylül 2013 Cuma günü gerçekleşen görüşmede Müdahale Dairesi Başkanı Fatih ÖZER'de hazır bulundu.
Görüşmede Dr. Marcel KURPERSHOEK diğer ülkelerde bulunan kampları gezdiğini ancak en iyi standartlara sahip barınma merkezlerinin Türkiye'de bulunduğunu belirtti ve Türkiye'nin konu ile ilgili yaptıklarını takdirle karşıladıklarını söyledi. Özel Temsilci aynı zamanda Suriye'de yaşananların dünya kamuoyunca yeterince fark edilemediğini, acilen politik bir çözüm gerektiğini kaydetti. Heyette bulunan bir diğer temsilci de Hollanda olarak acil yardım için 60 milyon Euro kaynak ayırdıklarını ve başka bir afet söz konusu olmadığı takdirde bu miktarın Suriye için harcanmasını planladıklarını söyledi.
Başkan Dr. Fuat OKTAY ise Türkiye'de barınma merkezlerinde kalan Suriye vatandaşlarının yaşam standartlarının çok iyi olduğunu, kamp dışında bulunan Suriyelilerin de insani ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik projeler üzerinde çalıştıklarını belirtti. Ülke olarak sürdürülebilir ve hesap verilebilir bir sistem kurduklarını, güçlü bir bilişim altyapısına sahip olduklarını belirten Başkan Dr. Fuat OKTAY "Yardım değil Sorumluluk Paylaşımı" beklediklerini vurguladı. Başkanımız ayrıca ülke olarak Suriye vatandaşlarına yönelik yaklaşık 2 milyar dolar harcadıklarını, yardım yapmak isteyen ülkeler ve kurumlar için çeşitli sponsorluk projelerinin oluşturulduğunu kaydetti.
Ziyaretten duyulan karşılıklı memnuniyetin ifade edilmesinin ardından görüşme sona erdi.