Hollanda'daki Hacı Adayları Yola Çıktı

Türkiye'nin 2013 Yılı Hac Organizasyonu'na katılan hacı adaylarının kutsal beldelere yolculuğu başladı.


  • Kayıt: 02.10.2013 08:01:00 Güncelleme: 02.10.2013 08:01:00

Türkiye'nin 2013 Yılı Hac Organizasyonu'na katılan hacı adaylarının kutsal beldelere yolculuğu başladı.


Türkiye'nin Lahey Din Hizmetleri Müşavirliği ve Hollanda Diyanet Vakfı işbirliği ile düzenlenen 2013 Yılı Hac Organizasyonu'na katılan hacı adaylarının kutsal beldelere yolculuğu başladı.

Bu yıl Hollanda'dan Hollanda Diyanet Vakfı aracılığıyla hacca gidecek hacı adayları kafileler halinde Amsterdam Schiphol Havaalanı'ndan hareket etmeye başladı. Hollanda Diyanet Vakfı organizasyonuyla bu yıl toplam 820 kişi hacca gidiyor. Kafilelere 32 din görevlisi ve bir organizasyon sorumlusu olmak üzere toplam 33 din görevlisi rehberlik ediyor.

HAC KOTASI HOLLANDALI HACI ADAYLARINI DA ETKİLEDİ

İlk kafilede toplam 210 hacı adayı Amsterdam Schiphol Havalimanı'ndan hareket etti. Hollanda Diyanet Vakfı İdari Koordinatörü Cevdet Keskin, bu yıl Hollanda'dan Sudi Arabistan'ın kota uygulaması nedeni ile Hollanda Diyanet Vakfı aracılığı ile toplam 820 hacı adayının yola çıktığını ifade etti. Keskin, "Hollanda'dan hacı adaylarımız toplam 5 kafile halinde kutsal topraklara hareket edecekler. Maalesef Sudi Arabistan'ın kotası bizi de etkiledi. Geçen yıl 990 idi. Bu yıl 770 ile sınırlandırıldı. Bu hacı adaylarından Türkiye'den yakın akrabalarından 50 kişiyi de buna dahil ederek toplam 820 kişiye ulaştık. Kota nedeni ile Hollanda'da bazı uygulamalar oldu. Mesela son beş yıl içerisinde tekrar hacca gitmek Hollanda'da yasaklandı. Bundan sonra ilk defa gideceklere şans verilecek." dedi.

HOLLANDALI KARDEŞLERİMİZİ ORADA UNUTMAYACAĞIZ

Hollandalı Türkler kutsal topraklara eşi ve çocukları ile gittiler. Bunlardan biri de Başkent Amsterdam'da 30 yıldır ikamet eden Zeki Altun. Hacca ilk defa gitmekten son derece duygulu olduğunu söyleyen Altun, Cenab-ı Allah'ın herkese bu manevi mutluluğu yaşatmasını diledi. Altun, "Eşim ile gidiyorum. Hollanda'daki kardeşlerimizi orada unutmayacağız. Onlara orada dua edeceğiz. İnşallah bu dualarımızı kutsal topraklarda Cenab-ı Allah kabul eder." şeklinde konuştu.

YAKINLARI HACI ADAYLARINI YALNIZ BIRAKMADILAR

Başkent Amsterdam'daki Schiphol Havalimanında hacı adaylarını uğurlamaya gelenler arasında yakınları da yer aldı.

Amsterdam Osdorp Hacı Bayram Camii Başkanı Yasin Bozacı ise "Camimizden toplam 65 kişi kutsal topraklara gidiyor. Bu kutsal görevi biz yerine getirmiştik. Onların bu heyecanına tekrar ortak olmak amacı ile buraya geldik. Hollandalı hacı adaylarımız Türk insanına yakışır bir manevi hava çerisinde haclarını yapacaklarını tavsiye ediyoruz. İnşallah iyi bir Hac yapıp tekrar buraya dönerler." ifadelerini kullandı.