Şimon Peres, 4 günlük Hollanda ziyaretine başladı.


  • Kayıt: 02.10.2013 08:06:00 Güncelleme: 02.10.2013 08:08:00
Peres, başkent Amsterdam'da ilk önce Anne Frank House olarak bilinen 2. Dünya Savaşı'nda Anne Frank ve ailesinin iki yıl boyunca saklandığı evi ziyaret etti.
Müzeye çevrilen evde Anne Frank resimleri ve ünlü günlüğü de bulunuyor. 1929 doğumlu olan Anne Frank, 1942 – 1944 yılları arasında Amsterdam'daki Prinsengracht caddesi üzerindeki evde saklanmıştı. Günlüğünde bu süreçte kendisinin ve çevresindekilerin çektiklerini dile getiren küçük kızın hikayesi daha sonra film haline de getirilmişti. İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Anne Frank House müzesinde o döneme ait resim ve günlüğü yakından inceledi.
ANNE FRANK DEFTERİNİ İMZALADI
Şimon Peres, Anne Frank'ın ziyaretçi defterini imzaladı. Peres deftere ise şunları yazdı: "Anne insanlığın geçmişte en önemli sembol isimlerinden birisisin. İnsanların iyi ve kötülüğün ışık ve karanlığın farkını anlamaya başladığının baş mimarısın. Bu sayede bir çok jenerasyon insanlık ve şeytanlığın ne olduğunu anladı."
KRAL Willem Alexander'İN İLK RESMİ ZİYARETİ
İsrail Cumhurbaşkanı daha sonra başkent Amsterdam'daki Portekiz Sinagogu'na gitti. Hollanda Devlet Enformasyon Dairesi tarafından yapılan açıklamada, 123 yıl aradan sonra ilk kez Kral olan Willem-Alexander'ın ilk resmi konuğunun Şimon Peres olacağı açıklandı. Dünyanın en yaşlı devlet başkanı olduğu bildirilen 90 yaşındaki Şimon Peres, Başbakan Mark Rutte ile de görüşecek ve Hollanda parlamentosunun üst kanadını oluşturan senatoda, milletvekilleri ile senatörlere hitaben bir konuşma yapacak. Bunun yanı sıra ikili görüşmeleri sonrasında iş ve sanat dünyası ile de bir araya geleceği açıklandı. Cumhurbaşkanı Şimon Peres 2 Ekim Çarşamba günü 4 günlük Hollanda ziyaretinin ardından İsrail'e dönecek.