Irkçı e-posta gönderen stajyer rehberi kayıplara karıştı

Arnhem’de bir elektronik firma çalışanı, e-posta yoluyla rengi dolayısıyla staj müracaatını reddettiği başvuru sahibi tarafından öylesine ciddi bir şekilde tehdit edilince gizlenmek zorunda kaldı.


  • Kayıt: 08.12.2013 16:03:00 Güncelleme: 08.12.2013 16:03:00

Arnhem’de bir elektronik firma çalışanı, e-posta yoluyla rengi dolayısıyla staj müracaatını reddettiği başvuru sahibi tarafından öylesine ciddi bir şekilde tehdit edilince gizlenmek zorunda kaldı. Reddedilen başvuru sahibi Jeffrey, korkudan gizlenen firma çalışanından manevi tazminat ödemesini istiyor. Jeffery’nin reddedilmesine temel neden olarak, onun siyahi yani zenci birisi olmasının yazılı olduğu e-postayı Jeffery’nin tesadüfen ele geçirmesiyle birlikte, e-postada yazılanlar ulusal bir haber niteliğine büründü. E-postanın gönderildiği firma Çarşamba gününden beri olaya tepki gösteren öfkeli kişilerin gönderdiği tehdit içerikli e -posta yağmuruna tutuldu. Telegraaf gazetesinin haberine göre, e-postayı gönderen çalışanın tehditlerden sonra gizlendiği bildi.

Kanıt
23 yaşındaki stajyer adayı (Jeffrey), kendisinin çoğu zaman ayrımcılığa uğradığını ama asla bu kadar kaba ve incitici olmadığını söyledi. Metro gazetesine konuşan Jeffrey, "Şimdi elimde kaba bir şekilde ayrımcılığa uğradığımın kanıtı var, artık bununla bir şey yapabilirim" dedi. Jeffery, kendisine ayrımcılık yapan elektronik firma hakkında suç duyurusunda bulunup, tazminat istemeye hazırlanıyor. Kendisinin ‘‘aptal yerine konulduğunu’’ hissettiğini söyleyen Jeffrey, staj yeri için müracaat ettiği firmanın patronunun kendisinden özür dilemek ve ortaya çıkan nahoş durumu düzeltmek için telefonla aradığını da kaydetti.