Sağlık sigortasını değiştirenler yüzde 50 arttı

Birleşik Tüketiciler Bakım Kolektifi tarafından verilen rakamlara göre, sağlık sigortası şirketini değiştiren Hollandalıların sayısı, bir önceki yıla göre, bu sezon yüzde 50 oranında arttı.


  • Kayıt: 08.12.2013 16:12:00 Güncelleme: 08.12.2013 16:12:00

Birleşik Tüketiciler Bakım Kolektifi tarafından verilen rakamlara göre, sağlık sigortası şirketini değiştiren Hollandalıların sayısı, bir önceki yıla göre, bu sezon yüzde 50 oranında arttı. Sağlık sigortası şirketini değiştirenlerin sayısı daha önce hiç bu kadar büyük oranlarda gerçekleşmemişti. Şuana kadar bir başka sigorta şirketine geçenlerin sayısını yüzde 50 olarak tespit ettiklerini ve bunun görülmemiş bir artış olduğunu belirten Birleşik Tüketiciler Bakım Kolektifi müdürü Paul van Selms, ‘‘Eğer bu eğilim Aralık ayında da devam edecek olursa, 1 Ocak tarihine kadar iki milyondan fazla insan sağlık sigortasını değiştirmiş olacak. Geçen yıl da 16,7 milyon Hollandalının yüzde 8’i sigorta şirketini değiştirmişti, o da bir rekordu’’ dedi. Kasım ayı başlarında, 2014 yılı sağlık sigortası primleri açıklanarak bakım sezonu açılmış olmuştu. Bu yılın son günü dahil olmak üzere, 1 Ocak 2014 tarihine kadar insanlar yeni sağlık sigortası seçimi yapabilecekler.

 

Sigortasını değiştiren seçici tüketiciler karlı çıkıyor
Daha ucuz bir bakım türü tercihinin sürdürülen bir eğilim olarak devam ettiğini belirten van Selms, tüketicilerin daha bir fiyat bilinçli olduklarını ve sigorta konusunda seçici davrandıklarını söyledi. Van Selms: "Bu durum ekonomik krizden doğdu, ancak sigortanın özü de değişti. Eskiden ihtiyacın olacağını düşündüğünü sigorta ettiriyordun, artık sadece ihtiyacın olacağından emin olduğunu sigorta yaptırıyorsun. Biz artık sadece iyi bir bakım sigortası yaptırmıyor, aynı zamanda maliyetine bakıyoruz. Her yıl piyasaya birbiriyle rekabet eden prim teklifi veren tedarikçi şirketler giriyor ve tüketiciler sürekli tercih yapmaya zorlanıyor.’’ Sigortasını değiştirenler akıllı sigortalılar
Sigortacıların, hedef kitlelerine yönelik bakım paketleri ve daha fazla mali güvenliğe ihtiyaç duyanlara yönelik esnek bütçeli bakım paketleriyle donatılmış olduklarını belirten van Selms, "Eğer daha çok dizinden şikayetin varsa, o zaman fizik tedavisi için sigorta yaptırıyorsun ve eğer aile yeni bir bebek beklemiyorsa, o yıl genişletilmiş bir doğum sonrası anne bakımı paketini erteleyebilirsin. Tüketiciler, bu yeni değişken sağlık sigortası poliçeleriyle daha bilinçli bir seçim yapabilecekler. Sonuçta sigortasını değiştirenlere bakıldığında çoğunluğunun, özellikle minimum fiyata maksimum bakım sigortası seçimi yapan akıllı sigortalılar olduğu görülüyor’’ dedi.

 

Birleşik Tüketiciler Hakkında
Birleşik Tüketiciler Bakım Kolektifi katılımcıları, kalitenin, hizmetin yanı sıra enerji (gaz-elektrik), telefon abonelikleri, yakıt, araç ve sağlık sigortası indirimlerden de yararlanıyorlar. Sayıları giderek artan bu katılımcılar, 4 milyon ANWB üyesi dahil, sabit giderlerinden yılda yüzlerce Euro tasarruf sağlıyorlar.
Birleşik Tüketiciler Bakım Kolektifi, 2000 yılında Paul van Selms ve Bas Poell tarafından kurulmuş ve 600.000'den fazla katılımcıya sahip. Daha fazla bilgi için: unitedconsumers.com internet adresine bakabilirsiniz.