Yeni dönemin öncüsü elektrikli motosikletler


  • Kayıt: 20.01.2019 14:17:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:07:08

Yeni dönemin öncüsü elektrikli motosikletler


Motosiklet dünyasının en ikonik isimlerinden Harley-Davidson, çok uzun süredir LiveWire adı verilen bir elektrikli motosiklet geliştiriyor. İşte bu modelden kilit detaylar var. Tasarımsal olarak nasıl görüneceği çok uzun zaman önce netleşen elektrikli motosiklet.


Harley-Davidson LiveWire, CES 2019 kapsamında yeni detaylar kazandı.


Daha önce paylaşılmayan bu detaylara göre model tam dolu piliyle yaklaşık olarak 117 km yol yapabiliyor. Karma olduğu açıklanan bu değer oldukça güzel görünürken, modelin 0’dan 100 km/s hıza 3,5 saniyeden daha kısa sürede çıkabildiği belirtiliyor. Yüksek kaliteli Brembo imzalı frenler ile dizginlenen model, tamamen ayarlanabilir Showa süspansiyon sistemi üzerine kuruluyor. Michelin sport lastikler ile gelecek elektrikli motosiklet Harley-Davidson LiveWire, H-D Connect adı verilen akıllı bir sisteme de sahip. Bu sistem sayesinde kişilerin menzil, servis durumu vb. gibi konularda birçok bilgiye telefonlarından ulaşabileceği belirtiliyor. Kendisine özel bir sesi bulunan motosiklet, firma için bir dönüm noktası olarak görünüyor.


Pazarda birçok güçlü rakibin karşısına çıkacak araç, firmanın tek elektrikli modeli de olmayacak. Şirket şu an en az iki farklı elektrikli motosiklet üzerinde aktif olarak çalışma gösteriyor.


Harley bu alanın geleceği oluşturduğunu iyi biliyor.


LiveWire, yaklaşık olarak 30 bin dolar fiyat etiketine sahip. Fiyatı oldukça yüksek bulunan modelin yollara ise 2019 Ağustos ayında çıkacağı belirtiliyor. 


Atalay Kizilay