Almanya'da uzun menzilli radar dönemi


  • Kayıt: 20.01.2019 15:29:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:07:08

Almanya'da uzun menzilli radar dönemi


 

Alman otobanlarında, tek bir noktada hız tespiti yapan radarlara alternatif olarak, 2 kilometre boyunca aracı takip eden ve ortalama hızını belirleyen, uzun menzilli radar kullanımına başlandı.


Almanya, trafikte aşırı hız yapan sürücüleri tespit edebilmek için uzun menzilli radarları devreye sokuyor. Post gazetesinden Nebahat Uzun'un haberine göre, Almanya'nın ilk uzun menzilli radarı, Hannover yakınlarında bulunan B6 Laatzen kara yolunda faaliyete geçti. Bu yolu kullanan sürücüler, sadece belirli bir noktada değil, 2 kilometrelik bir mesafede hız kontrolüne tabii olacak. Radar, yoldan geçen her otomobilin 3 fotoğrafını çekerek, girişte, çıkışta ve çıkıştan sonra fotoğraflarla hızını ölçecek. Hız sınırını aştığı tespit edilen sürücülere, ilgili fotoğraflarla birlikte kesilen ceza da gönderilecek.


İlk testi başarıyla geçti


İlk olarak 4 haftalık bir teste tabii tutulan radar, 2020 yılının haziran ayına kadar faaliyet gösterecek. Radarın bölgedeki kaza oranlarına etkisi tespit edildikten sonra, kaldırılmasına veya yaygınlaştırılmasına karar verilecek.


Uzun menzilli radarlar, Belçika, Hollanda ve Avusturya gibi ülkelerde de başarıyla kullanılıyor.

 

Artı49