Hollanda’daki Kripto Para Düzenlemeleri Endişe Verici


  • Kayıt: 21.01.2019 17:41:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:07:08

Hollanda’daki Kripto Para Düzenlemeleri Endişe Verici


Hollanda’daki kripto para sektörünü düzenlemek için getirilmesi beklenen lisans sistemiyle ilgili yeni bilgiler yayınlandı.


Geçtiğimiz gün paylaştığımız haberde Hollanda Maliye Bakanlığı’nın kripto para sektörünü düzenlemek için yeni bir lisans sistemi oluşturmayı planladığını belirttik.

  

İlgili haber: Hollanda Kripto Para Şirketlerine Lisans Vermeyi Düşünüyor


Bu sistem, ülkedeki kripto para şirketlerinin (cüzdan, borsa vb.) müşteriler tarafından yapılan işlemleri takip etmelerini, şüpheli sayılabilecek işlemleri yetkililere bildirmelerini gerektiriyor.

 

Endişeler Var


Hollanda’daki yetkililer, kripto para sektöründeki şüpheli işlemleri ortadan kaldırarak sektörü herkes için daha güvenli bir hale getirmek istiyorlar. Ancak bu amaca ulaşmak için kullanılacak olan metot, bazı kesimleri endişelendiriyor.


Bu yeni sistem gereğince ülkedeki kripto para şirketlerinin müşterilere ilişkin belli başlı bilgileri yakından takip etmeleri, müşteriler tarafından yapılan işlemleri sıkı bir kontrolden geçirmeleri gerekiyor.


Yetkililerden lisans almak isteyen kripto para şirketlerinin, platformlarındaki işlemleri düzenli olarak gözetliyor olmaları gerekiyor.


Bu durum, yerel kripto para sektöründeki isimleri endişelendiriyor. Çünkü bu sistem, küçük çaplı sayılabilecek kripto para şirketlerinin çok daha fazla masraf yapmasına ve bu yüzden herhangi bir büyüme gösterememesine yol açacak.

 

Endişeye mahal veren bir diğer şey ise kişisel bilgilerin gizliliği. Geçtiğimiz gün paylaştığımız haberde de belirttiğimiz üzere Richard Kohl gibi isimler, hükümetin kişisel bilgiler üstünde bu kadar fazla kontrol sahibi olmasından endişeliler.


Çin Hükümetinin de ülkedeki tüm vatandaşları yakından takip etmek istediğini hatırlatan Kohl, Hollanda’da uygulanacak bu lisans sisteminin kişisel gizliliği ihlal edebileceğini düşünüyor.


Hollanda’daki Kripto Para Düzenlemeleri Endişe Verici isimli makale Ömer SAKMAR tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.