Asıl şimdi tam PvdA zamanı


  • Kayıt: 09.02.2019 21:51:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:07:16

Asıl şimdi tam PvdA zamanı


Eyalet seçimlerinde PvdA’dan aday olan Adnan Tekin ve Orhan Kayar,dergimizi ziyaret ederek seçimlerle alakalı önemli açıklamalarda bulundular. 


Burda bir aneknotada yer vermek istiyorum; Adnan Tekin kendisini şöyle tanıtıyor; Çoğunluk beni Job Cohen’in asistanı olarak tanır. Son iki yıldır Kuzey Hollanda’da Vali Yardımcısı olarak görevimi yürütmekteyim. Bu görevi ilk defa üstlenen ve hala bu gururu taşıyan Hollandalı Türküm.

 

 

Soldan Sağa: Kuzey Hollanda’da Vali Yardımcısı ve PvdA Eyalet meclisi adayı Adnan Tekin, Platform ve Kadın Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ebubekir Turgut, PvdA Kuzey Hollanda Eyalet Meclisi adayı Orhan Kayar

 

Adnan Tekin ve Orhan Kayar; Çok güzel bir eyalete sahibiz ve hayatımızı burda hep birlikte sürdürmeye devam ediyoruz. Genel olarak insanların çoğunluğunun durumu iyi. Fakat buna rağmen hala kaygılanmamız gereken konular var. Çocuklarımızın eğtim sonrası iş durumu ne olacak, temiz hava veya arzuladıkları kolayca ödeyebilecekleri eve sahip olabilecekler mi?  Bu yüzden biz daha sosyal, dürüst, eşit ve yeşil bir eyalet istiyoruz, Den Burg’den Amsterdam’a kadar.


Sosyal veya uygun fiyata konut inşası bizim için çok büyük bir önem taşıyor. Gençlere, orta gelirlilere, dar gelirlilere ve yaşlılara bu ortamda daha fazla destek olmamız lazım. Aynı zamanda konut yapma projelerinin doğal çevreye uygun olup, hiç bir şekilde zarar vermemesi lazım. Bu bizim için olmazsa olmaz olan bir durumdur. 

 

Biz herkes için iş istiyoruz


Özellikle iş bulamıyanlar için destekleyici eğtim programlarına daha fazla yatırım yapacağız. Böylelikle daha kolayca iş bulmalarını sağlayacağız. 


Hava, su, çevre ve tarım alanı temizliğinin en yüksek kalite ve ortamda olmasını sağlayacağız. Çevre ve ses kirliliğine karşı tıpkı Schiphol’da olduğu gibi daima halkın yanında yer alacağız. Bu konuda kesinlikle taviz vermek yok. Çünkü soluduğumuz hava konusunda asla pazarlık olmaz. Değişen iklim ve beraberinde gelen su baskınına karşı gerekli koruma güvenliğini sağlamalıyız. Daha fazla çevreye duyarlı şekilde yaşamak zorundayız. Toplu taşıt ve bisiklet yolları için daha fazla yatırım yapmalıyız. 


Biz bunların gerçekleşmesini istiyoruz. Herkes için güzel, dürüst, eşit ve yeşil bir gelecek. Bu eyalet seçimleri mevcut Rutte yönetimine karşı çok büyük bir önem taşımakta. Zira eyalet meclisi Hollanda senatosuna gidecek olan üyeleride belirliyor. 


Sizin oyunuz bu yüzden ekstra (çifte) önem taşıyor. Farklı bir ses için bütün vatandaşlarımızın oyuna talibiz.


Amsterdam / Ebubekir TURGUT

Foto: Furkan TURGUT