DİTİB Merkez Camii’nde gençlerle sabah namazı buluşması


  • Kayıt: 10.02.2019 17:35:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:07:16

DİTİB Merkez Camii’nde gençlerle sabah namazı buluşması


Köln DİTİB Merkez Camii’nde çoğunluğu gençlerden oluşan yaklaşık bine yakın kişi sabah namazında bir araya geldi.

 


Sabah namazının ardından Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam-Hatibi Hafız Mansur Sağır‘ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve tesbihatı ile başlayan program, DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen’in hitabetiyle devam etti.


Her ay bir Pazar günü gelenek haline getirilen gençlerle sabah namazı buluşmasının ikincisinin gerçekleştirildiğini kaydeden Türkmen, İslam'ı anlatmanın yolu önce iyi Müslüman olmaktan geçtiğine vurgu yaptı.


'Müslüman, elinden ve dilinden diğer Müslümanların zarar görmediği kimsedir‘ hadis-i şerifi naklederek konuşmasını sürdüren Türkmen, „İyi bir Müslüman güzel ahlaka sahip olması ve kötü söz ve davranıştan uzak durması gerekir. Müslüman sözü sağlam, tatlı sözlü ve güler yüzlü olmalıdır. Çünkü Peygamber Efendimiz ‘Hiç şüphe yok ki doğruluk iyiliğe götürür. İyilik de cennete götürür‘ buyuruyorlar. İnsanın insan kimliğini yapan ve temsil eden şeylerin başında dil gelir o sebeple Müslüman, gerçeği bilmeden, ihtimaller üzerine hiçbir konuda zanla hüküm vermemelidir." diye konuştu.


Sabah namazı buluşmasına gelen misafirlere Sosyal Dayanışma Merkezi (ZSU) tarafından çorba ikramı ile program sona erdi.