Hollanda’da Müezzinler Yarıştı


  • Kayıt: 11.03.2019 15:37:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:07:29

Hollanda’da Müezzinler Yarıştı


Turan: Burada Yetişen Müezzinler Kutlu Bir Görev Yüklenmişlerdir


Hollanda islam Federasyonun irşat başkanlığınca her yıl düzenlenen müezzinlik yarışması bu yıl 10 Mart Pazar günü Oss şehrinde Mescid-i Cuma camiinde yapıldı. 9 cemiyetten 9 yarışmacının katıldığı yarışma öğle namazını müteakip yapıldı. Fazlı Tatlı başkanlığındaki jüri masasında Hayri Akgül ve Abdullah Bilgiç yer aldılar.

 



İşte yarışmaya katılan çocukların isimleri ve cemiyetleri: Furkan Dinç, Arnhem. Ahmet Ünlü, Den Haag. Aytuğ Güngör, Dordrecht. Hamza Hasan, Oss. Talha Yasin Sevinçkan Roterdam Birlik. Furkan Vural, Rotterdam İskender Paşa. Salih Emin uysal, Schiedam Merkez Cammi. Hamza Mert Erol, Tilbug. Ali Kumurcu, Ulft Selehaddin Eyyubi şubesi

 


Programı şube gençlik başkanı Enes Çetin sundu. Bölge İrşad başkanı Hasan İnan yaptığı açılış konuşmasında Milli Görüşün eğitime verdiği önemi anlatı. İnan İslam Toplumu milli görüşün şubeler bölgeler ve genel merkez olarak çok ciddi bir eğitim seferberliği içinde olduğunun altını çizdi.  Geçtiğimiz cuma günü Mainz İlahiyat meslek okulundan gelerek Hollanda camilerinde vaaz veren hutbe okuyan ve namaz kıldıran ve kısa bir süre sonra da mezun olacak olan genç imamları örnek gösteren İnan teşkilatın 3 yaşında vermeye başladığı eğitimin imam oluncaya dek kesintisiz devam ettiği söyledi. Hasan İnan devam eden bu eğitimin her katmanında görev alıp katkıda bulunanlara teşekkür etti.

 


Bu arada programa ev sahipliği yapan Oss Mescid-i Cuma şubesi başkanı Aydemir Doğruyol da kısa bir konuşma yaparak, böyle güzel bir programa ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu ifade etti. Doğruyol programın amacının daha çok gençlerin hayatlarında hoş bir seda bırakabilmek olduğunun altını çizerken programa katılan herkese teşekkür edip hoş geldiniz dedi.   

 

Bölge başkanına vekaleten programa katılan İhsan sohbetleri başkanı Erkan Turan da kısa bir selamlama konuşması yaptı. Erkan Turan da eğitime verilen önemin altını çizdi. Geçen Cuma Mainz İlahiyat Meslek Okulundan gelen ve Schiedam’da vaaz veren hutbe okuyan 15 yaşındaki bir genci dinlerken çok etkilendiğini, gencin sahip olduğu özgüvene hayran kaldığını belirten Turan bunun Millî Görüş bünyesinde verilen iyi bir eğitimle elde edildiğine dikkat çekti. Turan “Toplumumuzun ileride bu gençlere çok ihtiyacı olacak. Ayrıca bu gençler bizim arkamızda bırakabileceğimiz ve dualarını bekleyeceğimiz nesillerimiz olacaktır” diye konuştu. Turan Hz. Bilal ile bu gençlerin kader birlikteliklerine işaret etti. “Müezzinlik denince aklımıza Hz. Bilal gelmektedir. Bilal efendimizin kaderi ile burada yetişen müezzin kardeşlerimizin kaderlerinde bir benzerliğin olduğunu gözlemleyebiliriz. O satılık bir köle olarak Mekke-i Mükerreme’ye gelmişti. Sonra Rabbimizin izniyle o efendimize yoldaş olup güzel sedasıyla İslam’ın sesini o çevreye duyurdu. Bugün ise rabbimiz, işçi olarak Avrupa’ya gelen insanların nesillerinin aracılığı ile İslam’ın sesini buralarda duyurmayı murad etmiştir. Dolayısıyla o gün Hz. Bilal’e yüklenen misyon, kutlu görev bugün burada yetişen gençlerimizin omuzlarındadır. O nedenle aynı kaderin birer parçası olan bizler bu gençlerimize sahip çıkmalıyız.” Diye konuştu.

 

İkindi vaktine dek süren yarışmada, yarışmacılar birbirinden örnekler sergilediler. Önce ezan okuyan geçler peşinden kamet getirdiler ve daha sonra tebihat dualarını okudular.


 

Jüri’nin yaptığı titiz değerlendirme sonucu Furkan Vural, Rotterdam İskender Paşa BİRİNCİ. Salih Emin uysal, Schiedam Merkez Cami İKİNCİ ve Furkan Dinç, Arnhem ÜÇÜNCÜ oldular.


Tüm yarışmacılara zarf içinde para ödülü verildi.


Programın kapanış Kuranı kerimini geçen yılın birincisi yine İskender Paşa cemiyetinden Selim Gömen okudu. Ayrıca Selim Gömen ve bu yılın birincisi Furkan Vural birlikte okudukları ezanla gönülleri fethettiler.

 


Program misafirlere verilen ikramla hitam buldu.

Adnan Şahin- Oss