Leiden Fahri Konsolosu Joost Peters vefat etti


  • Kayıt: 13.03.2019 14:40:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:07:30

Leiden Fahri Konsolosu Joost Peters vefat etti


10 Yıldır Leiden şehrinde Türkiye’yi temsilen Fahri Konsolosluk görevini yürüten Joost Peters 8 Mart 2019 tarihinde 72 yaşında oturduğu Voorhout şehrinde beklenmeyen bir şekilde hayata veda etti.

 

Daha önce uzun süre kanser tedavisi gören ve bu mücadeleyi kazanan Peters’in beklenmeyen ölümü tüm aile ve dostlarını yasa boğdu. Joost Peters Achmea Sağlık Sigorta Şirketi Dış İlişkiler Direktörü olarak Türkiye Hollanda arasındaki ticaret ve ekonomik, kültürel ilişkileri teşvik etmek amacıyla Fahri Konsolosluk görevini yürütüyordu. Leiden şehrinin Türkiye – Hollanda tarihi ilişkilerinde özel yerinin olması nedeniyle Fahri Konsolosluk hizmeti özel bir öneme sahipti.

 

Konuyla ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Şaban Dişli dergimize “Sayın Fahri Konsolosumuz Joost Peters’i vakitsiz kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisini üç ay önce tanıma şansım oldu. Sayın Peters çok beyefendi, geniş çevresi olan, çalışkan ve Türkiye-Hollanda arasındaki ticari ve kültürel ilişkilere büyük katkısı olan bir önemli bir şahıstı. Kendisini özleyeceğiz. Kederli ailesine baş sağlığı diliyoruz. Cenaza törenine bizzat katılıp kendisine son görevimizi yerine getireceğim” açıklamasında bulundu. 

 

Joost Peters 16 Mart tarihinde Noordwijk şehrindeki Oude Jeroenskerk Kilisesinde düzenlenecek cenaze töreninin ardından Voorhout şehrinde aile ve yakın dostlarının katılımıyla toprağa verilecek.

 

Platform Media ekibi olarak Fahri Konsolos Joost Peters’e Allah’tan rahmet ve kederli ailesine ve tüm dostlarına baş sağlığı diliyoruz.

 

Haber: Remzi Kabadayı