Amsterdam Camiiler Platformu iftar yemeği verdi


  • Kayıt: 12.05.2019 16:31:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:07:51

Amsterdam Camiiler Platformu iftar yemeği verdi


Amsterdam Camiiler Platformu geleneksel olarak düzenlediği iftar programının 9. sunu gerçekleştirdi. Yoğun katılımın sağlandığı programa T.C Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan, T.C. Amsterdam Muavin Konsolos Akın Özden, 23 Mayıs 2019'da yapılacak olan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Denk Partisi'nin adayı olan Ayhan Tonca ve camii başkanları  katıldı.



Kur-an tilaveti ile başlanan programa Amsterdam Ulu Camii Din Görevlisi Fazlı Al'ın sohbetiyle devam edildi. Katılımcılara teşekkür eden Al, konuşmasında; '' Bu tür programları kardeşliğimizi pekiştirmek, bu atmosferi birlikte solumak ve gençlerimize yaşatmak için yapıyoruz.'' dedi.

 


Açılış konuşması için kürsüye gelen Amsterdam Camiiler Platformu Başkanı  Mustafa Uslu; ''Yaklaşık 50 yıl önce Hollanda'ya gelen Türkler çok zor şartlar altında yaşayarak, çalışarak yaşamlarını idame ettirdiler. Zaman ilerledikçe binalar satın alıp camiilere çevirdik ya da camiiler inşaa ettik. Bugünün kiymetini bilmemiz ve şükretmemiz için geçmişe bakmamız gerekiyor. Birlik ve beraberliğimize katkıda bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.'' dedi.

 

 

 

23 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan Avrupa Parlamentosu Seçimleri'ne atıfta bulunan Denk Partisi'nin adayı Ayhan Tonca; ''Avrupada aşırı sağın yükselişi geleceğimizi tehdit ediyor. Bu nedenle birlik ve beraberliğimizi koruyarak zor şartların üstesinden gelebiliriz. Herkesten 23 Mayıs'ta oyunu kullanmasını  rica ediyorum.'' dedi.

 

 

Son olarak katılımcılara seslenen T.C Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan; '' Yoğun katılımı ve bu birlikteliği gördüğüm için çok mutlu oldum. Bilindiği üzere 23 Mayıs'ta Avrupa Parlamentosu Seçimleri var. Burada çalışıyorsunuz ve devlete vergi veriyorsunuz. O nedenle yönetimde de söz sahibi olmanız gerekiyor. Bu seçimi görmezden gelmeyin ve içinizden birini AP'ye gönderin.'' dedi.

 

 

Program çay ve kahve ikramının ardından sona erdi.