Amsterdam’da Türk İş adamlarının Organize Ettiği İftar programına yoğun ilgi


  • Kayıt: 12.05.2019 22:39:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:07:51

Amsterdam’da Türk İş adamlarının Organize Ettiği İftar programına yoğun ilgi


Amsterdam’da 20’yi aşkın Türk iş adamının  birlikte organize ettikleri iftar programı yoğun ilgi gördü.

 

 

 

İftar Programına, T.C Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan, Denk Partisi Avrupa parlamentosu adayı Ayhan Tonca, Denk Partisi meclis üyeleri Ayşegül Kılıç, Numan Yılmaz, Ali Höke, Süleyman Koyuncu, Yasin makineli ve çok sayıda iş adamı katıldı.

 

 

Haarlem Furkan Camii imam hatibinin Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra açılış konuşmasını Mustafa Uludağ ve Sabri Karataş yaptı.

 

 

Daha sonra T.C Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan kısa bir konuşma yaptı. Hollanda’da ilk defa Ramazan ayında bulunduğunu belirten Arıkan, Hollanda’da Türk iş adamlarının Hollanda ekonomisine büyük katkısı olduğunu bunun yanında Türkiye  ekonomisine de  sağladığı destek bilinmekte dedi. Arıkan sözlerini  Ramazan ayının Hollanda Türk toplumu için hayırlara vesile olmasını dileyerek tamamladı.

 

 

Aşırı sağ grupların söylemleri eylem, eylemleri de artık fiili icraatlara dönüşmeye başladı.

 

 

Hollanda'da üyelerinin çoğunluğunu Türk ve göçmenlerin oluşturduğu Denk Partisinin Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri liste başı adayı Ayhan Tonca, aşırı sağcı partilerin son yıllardaki yükselişinin Avrupa Birliği'nin (AB) temel taşlarını tehdit eden bir gelişme olduğunu ve bunun AB'yi rahatsız ettiğini söyledi. 

 

 

Tonca, hepsinin ortak çıkış noktasının AB'den çıkmak, ayrımcılık ve ırkçılık konusunda aşırı sağ grupları tetiklemek olduğunu aktararak, "Aşırı sağ grupların söylemleri eylem, eylemleri de artık fiili icraatlara dönüşmeye başladı. Bu ciddi bir tehlikedir. Sadece azınlık gruplar için değil AB'nin birlikteliğine de tehlikedir." ifadesini kullandı. Tonca, Hollanda Türk toplumunun mutlaka sandığa giderek vatandaşlık görevini yerine getirmeleri gerektiğini belirtti.

 

 

 

Program iftar sofrası ile sonra erdi. Daha sonra Florya Restoran’da bir grup iş adamı, Denk Partisi Avrupa Parlamentosu adayı Ayhan Tonca, Denk Partisi meclis üyeleri ile  Türk Kahvesi eşliğinde hoş sohbet geç vakitlere kadar devam etti.


Amsterdam