Hollanda Başbakanı Rutte Türkiye’ye Gidecek


  • Kayıt: 13.05.2019 21:27:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:07:51

Hollanda Başbakanı Rutte Türkiye’ye Gidecek


Hollanda UID geleneksel iftar programını Rotterdam De Schalmei salonunda gerçekleştirdi.

 

 

UİD ( Eski adı  UETD olan Uluslararası Demokratlar Birliği) Hollanda tarafından verilen iftara yoğun katılım oldu.

 


İftar programına, Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli, DENK Partisi Genel Başkanı Selçuk Öztürk, Almanya’dan UID Genel Başkanı Bülent Bilgi, Amsterdam ve Rotterdam  Müsiad, Tover, Tov işadamları dernekleri, Kuzey Hollanda Milli Görüş, Saadet Partisi Hollanda temsilciliği, Hollanda Kadın Platformu ve  THY katıldı.

 

 

Lalezar müzik grubunun ilahi ve semazen gösterileri ile başlayan iftar programında sanatçı Yusuf Meral’in okuduğu ezan ile oruçlar açıldı.


“Oy vereceğiniz partiyi iyi düşünün

 


İftar programında açılış  konuşmasını Genç UİD başkanı Ahmet Turan Atmaca yaparak, davetlileri 23 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak Avrupa Parlamento seçimleri için sandık başına giderek oy vermeye davet etti.

 


UİD Hollanda Başkanı Turan Atmaca ise selamlana konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine değinerek davetlilere katılımları için teşekkür etti.

 


UID Genel Başkanı Bülent Bilgi, Avrupa genelinde UID olarak yapılan çalışmalar ve teşkilat olarak üç ülkede daha temsilcilik açılacağını ve Avrupa’da gelişen ırkçılık ve Almanya’da oluşamayan Türk politikacılar arasındaki birlikteliğe değindi.


Başbakan Rutte Kasım ayında Türkiye’ye gidecek

 

 

Büyükelçi Şaban Dişli, iki ülke arasında dostluk bağlarının güçlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında; Hollanda Başbakanı Sayın Rutte’nin bu yılın Kasım ayında Türkiye’ye yapacağı ziyaret ile ilişkilerin en üst seviyeye çıkacağını söyledi.

 

Ayhan Tonca’yı Ap’na göndermeye kararlıyız

 


 

Selçuk Öztürk’ün  konuşması 23 Mayıs AP seçimleri ile ilgili oldu. DENK Partisi olarak sıkı  şekilde gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Öztürk, Ayhan Tanca’yı AP’na göndermeye kararlı ve azimli olduklarını ifade etti.

 

 

İftar sonrası şerbet sunumu, çay kahve ikramı eşliğinde ikili sohbetlerle sürdü.

 

 

Rotterdam