Türkiye’de büyük coşku: 19 Mayıs 100 yaşında


  • Kayıt: 19.05.2019 17:56:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:07:52

Türkiye’de büyük coşku: 19 Mayıs 100 yaşında

 

Türkiye’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 100. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor. 


Türkiye, dünya tarihine geçen ve Türk tarihinde bir dönüm noktası olan 19 Mayıs 1919’un yüzüncü yılına erişmenin mutluluğunu yaşıyor. İstiklal mücadelesinin ilk adımı olan ve 1938 yılından itibaren Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı adını alan bayramın coşkusuyla tüm yurt bayraklarla donandı.

 

GENÇLİK ANITKABİR’DE


Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve beraberindeki heyet, Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’i ziyaret etti. Heyet ziyaret sonrası toplu fotoğraf çektirdi.

 

ATATÜRK’Ü TEMSİLEN TÜRK BAYRAĞI


Samsun‘da 19 Mayıs kutlamaları, sabah 07.30’da Atatürk Anıtı’nda başladı. Anıta çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Vali Osman Kaymak, anı defterini imzaladı. Anıttaki törenin arından Tütün İskelesi’ndeki tören alanına geçildi.


 

Deniz ve kara askerleri, 19 Mayıs 1919 tarihinde Milli Mücadele’yi başlatmak üzere karaya çıkan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının karaya çıkışını canlandırdı. Askerlerin ellerinde karaya çıkarılan Türk bayrağı, izci kıyafetli öğrenciler arasında değişimin yapılmasından sonra Samsun Valiliği tören alanına götürüldü.

 

KUTLAMALARIN MERKEZİ SAMSUN


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle devlet erkanının bir araya geleceği Samsun’da da, yüz yıl anması için hazırlıklar tamamlandı. Ülkenin her yanından binlerce genç, 19 Mayıs’ta Samsun’da olmak için yola çıktı.

 

TÜRK YILDIZLARINDAN GÖSTERİ


19 Mayıs 1919’un, 100’üncü yıl etkinlikleri kapsamında gösteri yapmak için kente gelen Türk Yıldızları, Samsun Çarşamba Havaalanı’nda ziyaretçi akınına uğradı. Ekibin en küçük ziyaretçileri ise Atakum Belediyesi Özdemir Anaokulu öğrencileri oldu.

 

(Habertürk)