AP seçimleri öncesi aşırı sağ partiler bir araya geldi


  • Kayıt: 20.05.2019 18:04:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:07:53

AP seçimleri öncesi aşırı sağ partiler bir araya geldi

 

Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde hızla yükselen aşırı sağ partiler ortak miting yaptı. Mitingte Müslüman karşıtlığı kendini gösterirken Almanya Hristiyan Demokrat Birlik Partisinin Genel Başkanı Annegret Kramp-Karrenbauer, Türkiye ile ilgili çarpıcı sözler sarf etti.

 

İtalya’nın Milano kentinde 11 AB ülkesinden gelen aşırı sağcı parti temsilcilerinin katılımıyla yapılan büyük mitingin ardından bir toplantı düzenlendi. Fransa’nın aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) partisinin lideri Marine Le Pen, AP seçimlerinin ardından, Strasbourg’da "aşırı sağcıların daha önce hiç olmadığı kadar güçlü bir grup oluşturabileceklerini" dile getirdi.

 

İSLAM KARŞITLARI BİR ARADA


Mitinge ayrıca İslam düşmanlığıyla tanınan Hollanda Özgürlük Partisi’nin lideri Geert Wilders, Finlandiya’dan Finliler partisini lideri Laura Huhtasaar, Slovak "Biz Aileyiz" partisinden Boris Kollar, Avusturya için Özgürlük Partisi'nden Harald Vilimski, Danimarka Halk Partisi’nden Andres Vistisen, Flamanlar’ın Özü Partisi'nin lideri Gerolf Annemans katıldı.

 

TÜRKİYE'YE YÜKLENDİ


Almanya Başbakanı Angela Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Birlik (CDU)’in yeni genel başkanı Annegret Kramp-Karrenbauer, AP seçimleri öncesi Türkiye üzerinden provokatif bir açıklama yaptı. İBB Başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesine ilişkin konuşan siyasetçi, "AP seçimleri için verilecek her oy, özgürlüğe sahip olmayan Türkiye’deki muhalefet için de verilmiş sayılacak" dedi.