Neden Rotterdam Belediye Başkanı Bir Hollandalı Türk Olmasın?


  • Kayıt: 11.06.2019 12:20:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:08:00

Neden Rotterdam Belediye Başkanı Bir Hollandalı Türk Olmasın?

 

Bir zamanlar, Hollanda’da yüksek düzeyde politik görevlerde hizmet veren göçmen kökenli politikacıların yeni bir teorileri vardı. Hollanda’ya ve Türkiye’ýe çifte bağlılık (Dubbele loyaliteit).

 

O söz o anda, benimde kulağıma, kalbime ve duygularıma hoş gelmiş ve neden olmasındı. Doğduğun ve akrabalarının yaşadığı ülkeye ve yaşadığın ülkeye, doğduğun, büyüdüğün ve yeni bir gelecek kurduğun, ülke Hollanda’ya neden bağlılık olmasın ?.


Daha sonraki gelişecek olayları, ötekileştirmeyi ve ülkeler arası doğacak geçici siyasi, sosyal, etnik ve kültürel krizlerin gelişebileceğini düşünmemiştik. Kendini Hollanda ‘da evde huzurlu hissetmeyen ve ülkelerinden gelişen siyasetten kopamayan oran olarak az olmayan bir göçmen toplumu olmuştuk.

 

O onda bir koltukta iki Karpuz’un, iki Karpuz ‘un bir koltuğa sığmadığını görmeye başlamıştık.

 

Seçmeye Zorlanmak


Evet, o gelişen olayları sosyo ve ekonomik şartlar, Türk göçmenlerinin büyük çoğunluğu gönüllü veya gönülsüz bir tercih yapmaya zorlandı. Yinede Hollanda’yı seçmeyenler Holanda’da yaşamaya devam ettiler.

 

Gençler Hollanda’yı Seçtiler


Evet, Hollanda’da eğitim yapan, iş pazarında olumlu gelişim ve büyüme ile dayı ve amca olmadan kendi mesleklerinde istihdam olan gençler, Hollanda’da yaşamayı seçerek Türk Göçmen politik Konjektörden uzaklaşarak  politik bir yaşam seçerek gelecekte başarılı ve kaliteli bir yaşamı seçtiler.

 

Gençler Gerçekçi


Evet gençler gerçekçi.

 

Hollanda’da yaşayarak göçmen politikalarından ve politikacılarından sonuç alınmayacağını tecrübe ederek, gelecekleri ve gelecekte başarılı olmaları için Hollanda’nın sosyal, kültürel ve politik dayatmasına seçim yaparak kararlarını verdiler.

 

Köklerindende Vaz Geçmediler


Evet, ikinci memleketlerini de seviyorlar. Memlekette akrabaları var.Tatile gidiyorlar. Türkiye siyasetinden uzaklaşarak, Holanda göçmen politikacılarına oy vermeyerek etnik göçmen politikalardan hızlı br şekilde uzaklaşıyorlar.

 

Ne Kadar Lobiciyiz?


Evet, gelecek 10 yılda en az 4 Türk Hollanda’nın belediye başkanı olmasını istiyorum.

 

Neden bu kadar kıskançlık.

 

Evet ben  gelecekte, ROTTERDAM belediye başkanını bir Türk olarak düşünüyorum.

 

Adayım kim diye sorarsanız?


Evet benim Rotterdam Belediye Başkanı adayım, Türk kökenli, bayan, politik kariyer yapmış, Sosyal Demokrat ve Rotterdam ‘da ikamet eden o göreve hakkıyla yapabilecek biri.

 

Tabiki politik partilerde ve Hollanda kamu oyunda genel desteği olan biri.

 

Gelin hep birlikte biraz geleceğimiz Hollanda’yı düşünelim ve yaşayalım.

 

Sevgilerimle.

Nejat Sucu