4. DİONYSOS TİYATRO ŞENLİKLERİ BAŞLADI


  • Kayıt: 12.06.2019 01:59:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:08:00

4. DİONYSOS TİYATRO ŞENLİKLERİ BAŞLADI

 

11 – 21 Haziran 2019 tarihleri arasında yapılacak olan 4. Uluslararası Salihli Sardes Dionysos Tiyatro Şenlikleri usta tiyatrocuların katılımıyla start aldı.

  

Sardes 4. Uluslararası Tiyatro Şenlikleri ve Dionysos Tiyatro Eğitim Kampı Atölye Çalışmaları, Sart Artemis Tapınağı Çadır Kamp alanında düzenlene tiyatro gösterisi ile başladı.

 


Kırk yıllık mesleki deneyimi olan yönetmenlik atölyesi sorumlusu eğitmen Nafiz Uslu böyle bir organizasyonun sürekliğinin olması müthiş bir şey. Çadırını al gel sloganı altında 4. sü düzenlenen Uluslararası Dionysos Tiyatro Şenliklerinde atölye çalışmaları da yapılacak. Tiyatro eğitim kampına katılacak olanların Mehmet Baydur’un Yeşil Papağan Limited ve Cem Düzova’nın Kadın Ölüleri adlı oyun metinlerini okuyup yazar hakkında bilgi sahibi olmaları atölye çalışmalarının daha içten ve samimi geçmesini sağlayacaktır diye konuştu.

 

TİYATRO EĞİTİM KAMPI KURULDU


Uluslararası 4. Dionysos Tiyatro Şenliği Koordinatörü Doç. Dr. Rasim Aşın, Tiyatro sanatının doğduğu Dionysos topraklarında Türkiye tiyatro sanatçılarını buluşturuyoruz. Bu yıl şenliğimize, eğitim atölyelerimize katılmak üzere 689 kişi ve kurum başvuruda bulundu. Her yıl olduğu gibi bu yılda şenlik boyunca tiyatro sanatçıları arasında birlik, beraberlik ve dayanışma örneği sergileneceğini umut ediyorum. Türkiye’nin 7 bölgesinde tiyatro yapan 18 yaş üstü en az lise mezunu amatör tiyatro sanatçılarını, şehir tiyatrolarında ön eğitim alanları, tiyatro kurs öğrencilerini kısacası herkesi 11 – 21 Haziran tarihleri arasında tiyatro eğitim kampına davet ediyoruz dedi. Akademisyen ve alanında uzman olan ustalardan; “Oyunculuk, yönetmenlik, oyun yazarlığı, çocuk tiyatrosu, dekor, kostüm, sahne tasarımı, clown, pantomim, masal canlandırma, hikaye anlatıcılığı, karagöz-hacivat, kukla tiyatrosu, sokak sanatları, performans tiyatrosu yaratıcı drama, eğitimde tiyatro, psikodrama, tiyatro felsefesi, forum tiyatrosu, köylülerle tiyatro, çocuklarla drama, tiyatro tarihi-mitolojisi gibi atölyelerde tiyatro eğitimleri alacaklardır” dedi.

 

PAKTOLOS ÇAYINDA ALTIN BULUNDU


Paranın ilk basıldığı yer olarak bilinen Lidya dönemimin başkenti Sardes kentinin içinden geçen Paktolos Çayın’da altın bulma konulu mini bir tiyatro gösterisi yapan usta tiyatrocu Doç. Dr. Rasim Aşın ırmağın etrafını dolduran tiyatro severler tarafından büyük alkış aldı.


TİYATROCULAR HALK İLE KUCAKLAŞACAK


KETİB Başkanı eğitmen Metin Güler’den Performans Odaklı Sokak Tiyatrosu atölyesi, Nurcan Nariç ve Şekip Noyanalpan’dan Geleneksel Türk Tiyatrosu atölye çalışmalarının da yer alacağı şenliklerde cuma günü ise tiyatrocular toplu olarak Sart beldesinde kortej düzenleyerek halk ile kucaklaşacaklar.

 

Salihli-MANİSA

Mustafa TOGA